Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων στον Πολυχώρο «Μικρόβιο - Γ. Βουβαλέας»

Από τα εγκαίνια του Πολυχώρου
Από τα εγκαίνια του Πολυχώρου
Σε πλήρη λειτουργία μπαίνει το «Μικρόβιο - Γ. Βουβαλέας», ο Πολυχώρος Δημιουργίας της ΚΝΕ στην Καλαμάτα, που εγκαινιάστηκε στις αρχές του μήνα. Ετσι, μέσα στον Οκτώβρη θα πραγματοποιηθούν εκεί τέσσερις εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα:

  • Το Σάββατο 15 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., παρουσίαση του βιβλίου «Πού 'ναι η μάνα σου μωρή;», από τη συγγραφέα του, Δήμητρα Πέτρουλα.
  • Την Τετάρτη 19 Οκτώβρη, στις 8 μ.μ., προβολή της ταινίας «Ludlow: Οι Ελληνες στους πολέμους του άνθρακα» του Λεωνίδα Βαρδαρού.
  • Το Σάββατο 22 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., εκδήλωση - αφιέρωμα με θέμα «Ο ΔΣΕ μέσα από τις σελίδες των λογοτεχνών μαχητών του». Θα μιλήσει η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ, και θα διαβαστούν αποσπάσματα από βιβλία γραμμένα μέσα στη φωτιά της μάχης.
  • Την Τετάρτη 26 Οκτώβρη, στις 8 μ.μ., προβολή της ταινίας «Ταξισυνειδησία» του Κώστα Βάκκα.

Παράλληλα, στο «Μικρόβιο» προγραμματίζεται να γίνουν δωρεάν μια σειρά από καλλιτεχνικά μαθήματα, ενώ θα λειτουργήσουν και πολιτιστικές ομάδες.

Αναλυτικά, θα γίνουν μαθήματα: Ελεύθερου σχεδίου, φωτογραφίας, γραφιστικής, 3D γραφικών, μουσικών οργάνων, χειροτεχνίας και κοσμήματος, τέχνης του δρόμου. Ακόμα θα λειτουργήσουν ομάδες σύγχρονου και παραδοσιακού χορού, κινηματογράφου και θεάτρου. Μάλιστα, η θεατρική ομάδα του «Μικρόβιου» θα διοργανώσει σεμινάρια θεατρικής αγωγής για έφηβους και ενήλικους, όπου θα διδάξουν η Ολγα Αλεξανδροπούλου και ο Κώστας Χαλκιάς.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή σε αυτά ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.mikrovio.com ή επιτόπου στον Πολυχώρο (Αριστοδήμου & Παπατσώνη, Πλατεία Αγ. Νικολάου), καθημερινά από 6 μ.μ. έως 9 μ.μ.

Θυμίζουμε ακόμα ότι στο «Μικρόβιο» λειτουργούν δανειστική βιβλιοθήκη, με λογοτεχνία, ποίηση, βιβλία τέχνης, πολιτικό-μαρξιστικό βιβλίο, και ένα δωρεάν μουσικό στούντιο εξοπλισμένο με ενισχυτές, μικρόφωνα, ντραμς και μίκτη.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org