Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΚΟΛΩΝΟΣ
Θερμή υποδοχή στους πρόσφυγες μαθητές

Χειροκρότημα, χαμόγελα και μία κόκκινη σακούλα με συμβολικά δώρα για κάθε μαθητή πρόσφυγα από τη Λαϊκή Επιτροπή στο 66ο Γυμνάσιο
Χειροκρότημα, χαμόγελα και μία κόκκινη σακούλα με συμβολικά δώρα για κάθε μαθητή πρόσφυγα από τη Λαϊκή Επιτροπή στο 66ο Γυμνάσιο
Με ένα ζεστό χειροκρότημα υποδέχτηκαν γονείς, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι από την περιοχή του Κολωνού τα προσφυγόπουλα που ήρθαν χτες το μεσημέρι στο 66ο Γυμνάσιο Αθηνών.

Σε μια συμβολική κίνηση η Λαϊκή Επιτροπή του 4ου Διαμερίσματος Αθήνας έδωσε σε κάθε πρόσφυγα μαθητή από μια τσάντα με λίγα τετράδια, μολύβια και άλλα απαραίτητα για τις πρώτες μέρες στο σχολείο. Οι συγκεντρωμένοι στην είσοδο του σχολείου στον Κολωνό έδειξαν με τον τρόπο αυτό την έμπρακτη στήριξη και αλληλεγγύη τους στα θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Ταυτόχρονα, με την παρουσία τους έστειλαν μήνυμα καταδίκης των ρατσιστικών και ξενοφοβικών κραυγών που στοχοποιούν πρόσφυγες και μετανάστες για να αθωώσουν τον καπιταλισμό που γεννά τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τον ξεριζωμό.

Η Λαϊκή Επιτροπή του 4ου Διαμερίσματος με ανακοίνωσή της αναδεικνύει τις μεγάλες ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στο χειρισμό του Προσφυγικού, αφού στηρίζοντας και υλοποιώντας τις αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ δημιούργησε τις άθλιες συνθήκες εγκλωβισμού δεκάδων χιλιάδων ψυχών στην Ελλάδα. Σχετικά με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, η Λαϊκή Επιτροπή διεκδικεί με ευθύνη του κράτους να υλοποιηθούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων, τόσο στους χώρους φιλοξενίας, όσο και στα σχολεία - κατά βάση - τις απογευματινές ώρες.

Το «παρών» έξω από το σχολείο έδωσαν επίσης μέλη της Διοίκησης της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Ελλάδας και της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.

Ο Νίκος Δάρδαλης, εκ μέρους του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, σε δήλωσή του, ανέδειξε τα προβλήματα που ακόμα δεν έχουν λυθεί από την κυβέρνηση όπως το ζήτημα των μεταφραστών, σημειώνοντας ότι πρέπει να συγκροτηθούν ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα, κατ' αρχάς το απόγευμα, με ειδικά βιβλία. Πρόσθεσε, επίσης, ότι πρέπει να δοθεί η δυνατότητα σε όσους μαθητές το θέλουν, να πάνε σε άλλες χώρες για να επανασυνδεθούν με τις οικογένειές τους.

Η ΑΣΓΜΕ, σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει την αναγκαιότητα «άμεσης κρατικής παρέμβασης για την εκπαιδευτική στήριξη των προσφυγόπουλων, καθώς είναι κρίσιμο αυτά τα παιδιά να νιώσουν ότι ζουν - όσο αυτό είναι δυνατόν - σε κανονικές ανθρώπινες συνθήκες. Αρα χρειάζεται να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για μια ουσιαστική εκπαιδευτική διαδικασία τόσο στους χώρους φιλοξενίας όσο και στα σχολεία».

  • Με ανακοινώσεις τους, επίσης, καλωσορίζουν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία της περιοχής η ΤΟ Α'Αθήνας - Γαλατσίου και η ΚΟΒ Ταύρου της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ. Καλούν τους κατοίκους, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να στηρίξουν αυτά τα παιδιά και με κάθε τρόπο να δείξουν την αλληλεγγύη τους. Να απομονώσουν τις ρατσιστικές και φασιστικές φωνές και να παλέψουν ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ