Τρίτη 11 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κάλεσμα στο λαό της περιοχής να στηρίξει εμπράκτως τους μετανάστες εργάτες
  • Καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και απειλές σε βάρος τους από φασιστοειδή και άλλα αντιδραστικά στοιχεία
  • Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης καλούν οι Κομματικές Οργανώσεις Μενιδίου του ΚΚΕ και η ΚΝΕ τη Τετάρτη στις 6.30 μ.μ. στη Πλατεία Αγ. Βλάσση

Κάλεσμα στους εργαζόμενους, τα σωματεία, τους εργατικούς και λαϊκούς φορείς της περιοχής, τη νεολαία να στηρίξουν έμπρακτα τους μετανάστες εργάτες, στέλνοντας στο περιθώριο τους φασίστες, απευθύνει η Περιφερειακή Οργάνωση Δυτικής Αθήνας του ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Το τελευταίο διάστημα, στην περιοχή του Μενιδίου έχουν πολλαπλασιαστεί οι καταγγελίες για απαράδεκτα φαινόμενα ξυλοδαρμού, απειλών, κλοπών προς ανήμπορους μετανάστες εργάτες, ειδικά σε ώρες που γυρνάνε ή που πηγαίνουν στη δουλειά τους. Οι ίδιοι καταγγέλλουν πως τους χτυπάνε και τους απειλούν φασιστοειδή και άλλα αντιδραστικά στοιχεία.

Το ΚΚΕ καλεί κάθε τίμιο εργάτη της περιοχής να αντιδράσει και να αντισταθεί στο ρατσιστικό δηλητήριο που φτάνει μέχρι τους ξυλοδαρμούς. Με την αποφασιστικότητα της εργατικής τάξης, να τσακιστούν οι θρασύδειλοι τραμπούκοι. Οι μετανάστες εργάτες είναι τα εύκολα θύματα της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που στερεί από την εργατική τάξη της χώρας μας μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα και κατακτήσεις που έχουν κερδηθεί με αγώνα και μεγάλες θυσίες. Η εργατική τάξη, τα άλλα λαϊκά στρώματα πρέπει να στρέψουν τα βέλη τους ενάντια στον αληθινό ένοχο αυτής της κατάστασης, δηλαδή στις εκάστοτε κυβερνήσεις και στη σημερινή, στην ΕΕ και στους υπόλοιπους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, στην εργοδοσία.

Παράλληλα, πρέπει να απομονώσουν τη Χρυσή Αυγή και τις υπόλοιπες φασιστικές ομάδες, που, ενώ κάνουν φτηνές και κακόγουστες παραστάσεις όπου βρουν, την ίδια στιγμή υπερασπίζονται μέχρι τέλους τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών. Αυτή είναι η αγωνία τους πίσω από τις δήθεν "αντικαπιταλιστικές" κορόνες: Θέλουν ξεζουμισμένους εργάτες και κεφάλαιο, που ολοένα θα γιγαντώνει τα κέρδη του. Είναι εχθροί κάθε αγώνα, κάθε εργατικής διεκδίκησης.

Το ΚΚΕ καλεί τα σωματεία, τους εργατικούς και λαϊκούς φορείς της περιοχής, τη νεολαία, να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το πρόβλημα. Να στηρίξουν έμπρακτα τους μετανάστες εργάτες, στέλνοντας στο περιθώριο τους φασίστες. Να ενθαρρύνουν τους μετανάστες να συμμετάσχουν στον αγώνα, να είναι οργανωμένοι. Να απομονώσουν τις αντιδραστικές, ρατσιστικές φωνές. Να οργανώσουν την πάλη για τα δικαιώματά τους ειδικά στις εργατογειτονιές του Μενιδίου και τις γύρω περιοχές, που έχουν μεγάλη πείρα από το τι σημαίνει εκμετάλλευση.

Ελληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι!

Καμία ανοχή στο φασισμό και τον καπιταλιστικό σύστημα που τον γεννά.

Επαγρύπνηση και λαϊκή ετοιμότητα κόντρα στα τσιράκια των αφεντικών».

  • Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και καταδίκης των επιθέσεων καλούν οι Κομματικές Οργανώσεις του Μενιδίου και η ΚΝΕ στις 6.30 το απόγευμα τη Τετάρτη 12 Οκτώβρη στην Πλατεία του Αγ. Βλάσση.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ