Τρίτη 11 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Κινητοποίηση για φοροληστεία, χρέη και κατασχέσεις

Με πορεία στο υπουργείο Οικονομικών, αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ διαδήλωσαν τα δίκαια αιτήματά τους

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
Διαμαρτυρία ενάντια στη φοροληστεία, τις κατασχέσεις και τα λουκέτα που τους καταδικάζουν στη φτώχεια και απειλούν να τους στείλουν στην ανεργία, έκαναν χτες το απόγευμα αυτοαπασχολούμενοι μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ). Συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια, κρατώντας σημαίες της ΠΑΣΕΒΕ, πίσω από το πανό της ΟΒΣΑ με το σύνθημα «Απαιτούμε αφορολόγητο όριο για όλους τους αυτοαπασχολούμενους». Ακολούθησε πορεία μέχρι το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα, όπου αντιπροσωπεία θυροκόλλησε το υπόμνημα με τα αιτήματα της κινητοποίησης.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους στην Ομόνοια, ο πρόεδρος της ΟΒΣΑ, Θανάσης Καλαμπαλίκης, συνόψισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αυτοαπασχολούμενοι ως αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής. «Χιλιάδες από εμάς που προσπαθούμε να επιβιώσουμε σε δύσκολες συνθήκες κάτω από την κυριαρχία και την επέκταση των μονοπωλίων στην αγορά, σε όλους τους κλάδους και τους τομείς της οικονομίας, ζούμε στην πράξη την πολιτική αυτή. Αδυνατούμε να πληρώσουμε τους άδικους φόρους που φορτώνονται στην πλάτη μας. Κινδυνεύουμε να μείνουμε ανασφάλιστοι, ρισκάροντας την υγεία μας, γιατί η εισφορά στο Ταμείο "δεν βγαίνει". Ζούμε με την απειλή των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών πάνω από το κεφάλι μας», σημείωσε ανάμεσα σε άλλα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ζήτημα της υποχρηματοδότησης των ασφαλιστικών ταμείων, υπενθυμίζοντας πως ο ΟΑΕΕ, στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ, ζήτησε 200 εκατομμύρια ευρώ από το ΑΚΑΓΕ, προκειμένου να καλύψει τις συντάξεις. «Αυτά έρχονται να προστεθούν στα 150 εκατομμύρια που πήρε πρόσφατα, πάλι από το ΑΚΑΓΕ και για τον ίδιο σκοπό», τόνισε και πρόσθεσε πως βήμα - βήμα, με πρόσχημα τα ελλείμματα των Ταμείων, δρομολογούνται τόσο το «πετσόκομμα» των συντάξεων όσο και η παραπέρα υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας.

Σχολιάζοντας τα «μέτρα ανακούφισης» που διαφημίζει η κυβέρνηση, όπως το «πάγωμα» των χρεών και ο ακατάσχετος λογαριασμός, σημείωσε πως ακόμα και αν γίνουν δεκτά από τους «εταίρους» της, «έχουν στόχο μόνο το πώς θα εισπράξουν αυτά που χρωστάμε». Επισήμανε ακόμα πως την ίδια στιγμή έχει ξεκινήσει «φάμπρικα κατασχέσεων και πλειστηριασμών», ενώ το νομοθετικό πλαίσιο για το διακανονισμό των χρεών που ετοιμάζεται, «θα βάλει ταφόπλακα στις λεγόμενες μη υγιείς επιχειρήσεις».

Απηύθυνε, τέλος, κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση που οργανώνουν τη Δευτέρα 17/10 Ομοσπονδίες και σωματεία εργαζομένων. «Διεκδικούμε τα αιτήματά μας και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για αξιοπρεπή μεροκάματα που θα καλύπτουν τις ανάγκες τους. Ο αντίπαλός μας είναι κοινός. Στην κοινή μας πάλη και συμμαχία βρίσκεται η προοπτική», τόνισε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ