Τρίτη 11 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ
Ανοιχτή σύσκεψη με κατοίκους του Ρίου για αποχέτευση και υδροδότηση

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Ρίου, κυρίως με την αποχέτευση και την υδροδότηση, ενημερώθηκαν το περασμένο Σάββατο ο αντιδήμαρχος Διοίκησης, Διονύσης Πλέσσας και η αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων, Ιουλία Γιαννιτσοπούλου, κατά την ανοιχτή σύσκεψη που διοργάνωσε η Εταιρεία Προστασίας Τοπίου και Περιβάλλοντος.

Στην παρέμβασή τους, οι αντιδήμαρχοι σημείωσαν πως οι ανοιχτές, ζωντανές λαϊκές συνελεύσεις αποτελούν για τη δημοτική Αρχή κύρια μορφή συζήτησης, κριτικής και προβληματισμού και υπογράμμισαν στους παρευρισκόμενους πως παρά τις συνθήκες οικονομικής ασφυξίας και τεράστιων ελλείψεων προσωπικού, η δημοτική Αρχή «δεν σταυρώνει τα χέρια», αξιοποιεί το προσωπικό και, με υπεράνθρωπες προσπάθειες, αγωνίζεται για να κρατήσει την πόλη «όρθια» και σε καλό επίπεδο λειτουργίας.

Σημείωσαν, επίσης, ότι με πρωτοβουλία του δήμου επισπεύδονται οι διαδικασίες της μελέτης θεώρησης και δημοπράτησης του έργου επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού, για να συνδεθούν, το επόμενο διάστημα, οι δημοτικές ενότητες της περιοχής και να σταματήσει η πολύχρονη ταλαιπωρία τους. Παράλληλα, τόνισαν, μεταξύ άλλων, πως με απόφαση της δημοτικής Αρχής μειώθηκε το ποσό στο ύψος των 40 ευρώ για κάθε χρήση του, από 80 ευρώ που στοίχιζε στο παρελθόν.

Καταλήγοντας, είπαν πως η Τοπική Διοίκηση, ως μια κρατική πια υπηρεσία, δεν εξαιρείται από την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, των αστικών κυβερνήσεων και του κεφαλαίου. Αντίθετα, με το ασφυκτικό πλαίσιο του «Καλλικράτη», έχουν μετατρέψει τους Δήμους σε μηχανισμό εχθρικό προς το λαό και τις ανάγκες του. Μέσα σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον, η δημοτική Αρχή εξαντλεί όλα τα περιθώρια για να στηρίξει τα λαϊκά στρώματα και να πάρει ανάσα η λαϊκή οικογένεια.

  • Ανοικτές συσκέψεις και συνελεύσεις με θέμα την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού του Δήμου και του τεχνικού προγράμματος για το 2017 θα πραγματοποιήσει, το επόμενο διάστημα, η δημοτική Αρχή στα Ζαρουχλέικα, στο Αρκτικό Διαμέρισμα, στη Μεσσάτιδα - Οβρυά, στο Βιολογικό, στα Βραχνέικα και στο Ανω Καστρίτσι.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εντείνονται οι προετοιμασίες για την κινητοποίηση με αιχμή την ανεργία(9/6/2017)
Κάλεσμα για στήριξη του Λαϊκού Φροντιστηρίου(14/9/2016)
Απόφαση για τη δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών(15/1/2016)
Καλοθελητές του συμβιβασμού...(23/6/2006)
Εργο ανθρωπιάς(25/11/2001)
Κοντά στους εργαζόμενους του δήμου(1/7/1998)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org