Σάββατο 8 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
Προάσπιση του κεφαλαίου με πρόσχημα τα λαϊκά συμφέροντα

Κριτική στην κυβέρνηση, από τη σκοπιά των καθυστερήσεων στη δημιουργία συνθηκών ανάκαμψης του κεφαλαίου, έκανε η Φώφη Γεννηματά. «Βρισκόμαστε στο απόλυτο κενό, σε σχέση με την αναδιάρθρωση του χρέους, ενώ υπενθυμίζω ότι πέρσι, όταν ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση, πανηγύριζε η κυβέρνηση λέγοντας ότι έχει πάρει και οδικό χάρτη και δεσμεύσεις ρύθμισης για το θέμα του χρέους. Σήμερα είναι προφανές ότι εάν υπάρξει συζήτηση για το χρέος, αυτή θα συνοδεύεται από νέο μνημόνιο και νέα μέτρα. Και η συζήτηση ξεκινάει από μηδενική βάση με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης».

Αυτά είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στο ραδιοσταθμό «radionorth 98,0», καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ευθύνες για ένα θέμα που καίει τους ντόπιους επιχειρηματικούς ομίλους, να αναδιαρθρωθεί το κρατικό χρέος, ώστε να απελευθερωθούν πρόσθετα κονδύλια για παραπέρα ενίσχυσή τους. Ταυτόχρονα, έκανε σαφές ότι την τέτοια διαδικασία απομείωσης του χρέους, θα φορτωθούν να την ξεπληρώσουν στους δανειστές και εταίρους της ντόπιας αστικής τάξης στο εξωτερικό τα λαϊκά στρώματα με νέα αντιλαϊκά μέτρα. Πρόβαλε, δηλαδή, το ότι θα πληρώσει ο λαός, ενώ η έγνοια της είναι το κεφάλαιο.

Παραπέρα, τόνισε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη, της οποίας ηγείται, βρίσκεται «σε ετοιμότητα». Εξήγησε: «Η κυβέρνηση έτσι όπως έχει απομονωθεί, πολιτικά και κοινωνικά και εν μέσω της λαϊκής κατακραυγής από όλα αυτά τα μέτρα που παίρνει, αλλά και τους χειρισμούς που παρατηρούμε ότι κάνει το τελευταίο διάστημα, είναι βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα οδηγηθούμε μέσω όλων αυτών σε εξελίξεις».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ