Σάββατο 8 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Συνεχίστηκε η κατάθεση του Αιγύπτιου αλιεργάτη

Προκλητικοί και γεμάτοι ένταση, από την αρχή μέχρι το τέλος και της χτεσινής δικασίμου, εμφανίστηκαν οι συνήγοροι των χρυσαυγιτών στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, μετά μάλιστα και την αναγνώριση του πέμπτου κατηγορούμενου (που προσήχθη βιαίως στο δικαστήριο). Γι' ακόμη μια φορά, προσπάθησαν να πλήξουν την αξιοπιστία της διαδικασίας αναγνώρισης, ενώ επιδόθηκαν και σε ειρωνείες, λοιδορίες, υποδεικνύοντας στο δικαστήριο και ερωτήσεις...

Ο μάρτυρας Μοχάμεντ Αμπού Χαμάντ, που υπέστη μαζί με τους άλλους Αιγύπτιους αλιεργάτες την άγρια δολοφονική επίθεση του τάγματος εφόδου στο σπίτι του στο Πέραμα, αναγνώρισε χτες και τον Δ. Αγριογιάννη. Δείχνοντάς τον και λέγοντας και γι' αυτή την αναγνώριση ότι είναι σίγουρος, είπε: «Είναι ο μοναδικός που ήταν πιο γεμάτος, είχε ανοιχτόχρωμα μαλλιά και φορούσε μπλούζα με άσπρα γράμματα», είπε. Ο μάρτυς κατέθεσε, επίσης, ότι ο Δ. Αγριογιάννης «κρατούσε ξύλο και ήταν ανάμεσα στους άλλους (σ.σ. του τάγματος εφόδου που αναγνώρισε στην προηγούμενη δικάσιμο)».

Ο μάρτυρας έδειξε και τον πυρηνάρχη Περάματος Αν. Πανταζή ως εκείνον που φώναζε όταν το τάγμα εφόδου βρέθηκε έξω από το σπίτι των ψαράδων.

Εισαγγελέας: Αυτόν που λέτε ότι φώναζε, τον είδατε στο πρόσωπο;

Μάρτυς: Ηταν πιο μεγάλος στην ηλικία, είχε και μούσι...

Εισαγγελέας: Μας τον δείχνετε, αν τον βλέπετε;

Ο μάρτυς δείχνει τον Αν. Πανταζή.

Ο Αιγύπτιος αλιεργάτης είπε στην κατάθεσή του πως εκτός των πέντε που αναγνωρίζει, ήταν κι άλλοι έξω από το σπίτι του και όλοι κρατούσαν ξύλα ή σίδερα. Οπως ανέφερε, οι δράστες ήταν περίπου δέκα, «ήταν κι άλλοι που δεν τους βλέπω εδώ», είπε χαρακτηριστικά. Επιπρόσθετα, προσδιόρισε και πού είδε τον κάθε κατηγορούμενο που αναγνώρισε, έξω από το σπίτι του.

Ξέρω, απάντησε στο δικαστήριο ο Μοχάμεντ Αμπού Χαμάντ, ότι η ΧΑ χτυπάει Αιγύπτιους και Πακιστανούς για να φοβούνται οι υπόλοιποι και να φύγουν από τη χώρα. Εχω ακούσει από τους Ελληνες ότι από τη ΧΑ σκότωσαν τον Παύλο Φύσσα και ότι χτύπησαν εργάτες στο Πέραμα. Τόνισε, εξάλλου, ότι πελάτες τους στο μαγαζί τούς έλεγαν να μη φοβούνται, να μη φύγουν, ότι είναι δίπλα τους: «Μη φοβάστε την Χρυσή Αυγή, εμείς σας θέλουμε».

Απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου, Μ. Λεπενιώτη, κατέθεσε ότι, όπως του είπε ο αδερφός του, τις μέρες μετά την επίθεση έγινε προσπάθεια από έναν από τους χρυσαυγίτες να τα βρουν γιατί έχει παιδιά...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ