Σάββατο 8 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
«ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ» ΙΔΡΥΜΑ
Η κυβερνητική κοροϊδία συμπληρώνει τις απολύσεις

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία
Από τη χτεσινή διαμαρτυρία
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, με αφορμή τις απολύσεις δύο εργαζομένων στις οποίες προχώρησε πρόσφατα το «Σικιαρίδειο» Ιδρυμα, έκαναν την Παρασκευή το πρωί το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ), η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων.

«Τσουβάλια ευρώ στους τραπεζίτες, τα ειδικά σχολεία τα κάναν αποθήκες»: Με συνθήματα όπως αυτό, κατήγγειλαν τις άθλιες συνθήκες στις δομές Ειδικής Αγωγής. Παράλληλα, υπογράμμισαν τις ευθύνες της κυβέρνησης για τις απολύσεις και την απληρωσιά των εργαζομένων, την υποβάθμιση και τη συρρίκνωση, τις πληρωμές και τα τροφεία που αντιμετωπίζουν γονείς και παιδιά.

Η περίπτωση του «Σικιαρίδειου» είναι χαρακτηριστική, καθώς έχει ήδη προχωρήσει σε συρρίκνωση των υπηρεσιών του, μειώνοντας στο μισό το χρόνο της παραμονής των παιδιών, από έξι ώρες στις τρεις ώρες. Τώρα συνεχίζει απολύοντας εργαζόμενους που είναι άκρως απαραίτητοι για τη λειτουργία του. «Τα τελευταία χρόνια, τα παιδιά που εξυπηρετεί το κέντρο έχουν μειωθεί από 200 σε 60, λόγω της συρρίκνωσης των υπηρεσιών, και οι εργαζόμενοι από 75 σε 25», καταγγέλλουν ΣΕΜΙΣΕΑ και ΣΕΑΑΝ.

Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν συνάντηση με εκπρόσωπο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, για να θέσουν τα παραπάνω ζητήματα. Αρχικά ενημερώθηκαν πως θα τους συναντήσει η αναπληρώτρια υπουργός, Θ. Φωτίου, ωστόσο στη συνέχεια έμαθαν πως δεν πρόκειται να γίνουν δεκτοί. Κατήγγειλαν τη στάση του υπουργείου, αλλά και την προπαγάνδα της κυβέρνησης, η οποία ισχυρίζεται πως «προστατεύει» τις «ευαίσθητες» κοινωνικές ομάδες, την ίδια στιγμή που τα προβλήματα στις δομές και τα ιδρύματα Ειδικής Αγωγής βρίσκονται στο «κόκκινο».

  • Το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ), η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων οργανώνουν σύσκεψη την Τρίτη, στις 6 μ.μ., στα γραφεία της ΣΕΑΑΝ, με θέμα την πάλη για τις ΣΣΕ και την προετοιμασία της συμμετοχής τους στο μεγάλο συλλαλητήριο που οργανώνουν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα στις 17 Οκτώβρη.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαμαρτυρία για τις απολύσεις στην Ειδική Αγωγή(2016-10-07 00:00:00.0)
Νέα διαμαρτυρία για το «Σικιαρίδειο»(2016-10-06 00:00:00.0)
Κινητοποίηση σήμερα για την Παγκόσμια Μέρα των ΑμεΑ(2014-12-03 00:00:00.0)
Σύσκεψη για την Ειδική Αγωγή(2014-09-04 00:00:00.0)
Εκδήλωση για το συντονισμό φορέων ενάντια στο νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή(2014-07-05 00:00:00.0)
Απαιτείται άμεση και πλήρης επαναλειτουργία του(2012-11-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ