Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Πυκνώνουν οι συγκρούσεις

Ολο και πιο συχνές γίνονται οι συγκρούσεις στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας στις αυτοαποκαλούμενες Λαϊκές Δημοκρατίες Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ (Ντονμπάς), τους θύλακες που ελέγχουν οι πολιτοφυλακές που αντέδρασαν στην πραξικοπηματική κυβέρνηση του Κιέβου. Την ίδια ώρα που υποτίθεται γίνονται συναντήσεις της λεγόμενης Ομάδας Επαφής, η τελευταία συμφωνία εκεχειρίας της 15ης Σεπτέμβρη φέτος μένει και αυτή στα χαρτιά, λόγω των καθημερινών βομβαρδισμών από το στρατό και τα διάφορα εθνικιστικά τάγματα.

Ο στρατιωτικός διοικητής των πολιτοφυλακών του Ντονέτσκ, Εντουάρντ Μπασούριν, ανακοίνωσε ότι μόνο χτες έγιναν 130 παραβιάσεις της εκεχειρίας και 117 από αυτές με όπλα που υποτίθεται έπρεπε να είχαν απομακρυνθεί από την περιοχή.

Στις μάχες που έγιναν στην περιοχή του Ζαΐτσεβο και την Γκορλόφκα, σκοτώθηκε ένας πολιτοφύλακας και τραυματίστηκε ακόμα ένας. Από την πλευρά του, ο ουκρανικός στρατός κατηγορεί τους πολιτοφύλακες για παραβιάσεις της εκεχειρίας και ανακοινώνει το θάνατο ενός στρατιώτη, τον τραυματισμό άλλου ένα στην περιοχή του Λουγκάνσκ, αλλά και τη σύλληψη από τους πολιτοφύλακες 64 στρατιωτών.

Την εξελισσόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία συζήτησαν, εξάλλου, την Τετάρτη το βράδυ, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, οι ΥΠΕΞ ΗΠΑ και Ρωσίας, Τζ. Κέρι και Σ. Λαβρόφ. Στη Μόσχα βρίσκεται επίσης η Βικτόρια Νούλαντ, υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, υπεύθυνη για θέματα Ευρασίας, που συναντήθηκε με ομόλογό της, χωρίς όμως να δοθούν ιδιαίτερες πληροφορίες, με τη ρωσική πλευρά εκ των προτέρων να δηλώνει ότι δεν περίμενε κάτι το ιδιαίτερο από τη συνάντηση αυτή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ