Πέμπτη 6 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σταμάτησε πλοίο για τη Γάζα

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Δυνάμεις του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού αναχαίτισαν χτες το σκάφος «Ζαϊτούνα» (Ελιά), που είχε ναυλωθεί και αποπλεύσει προ ημερών από τη Βαρκελώνη με επιβάτες 15 γυναίκες, οι οποίες επιδίωκαν να επαναφέρουν στο προσκήνιο της δημοσιότητας το φονικό ισραηλινό πολυετές εμπάργκο στη Λωρίδα της Γάζας, επιχειρώντας να το «σπάσουν»...

Σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους, που επικαλείται η ισραηλινή εφημερίδα «Jerusalem Post», οι 15 γυναίκες δεν προέβαλαν καμία αντίσταση σε δύναμη του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού που σταμάτησε τον πλου του σκάφους τους και όλες τους μεταφέρθηκαν, συνοδεία ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων, στο λιμάνι Ασντότ του νότιου Ισραήλ.

Ανάμεσα στις 15 γυναίκες είναι η Ιρλανδή κάτοχος του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης του 1976, Μέιρεντ Κόριγκαν Μαγκουάιρ. Το σκάφος συμμετείχε στο «Διεθνή Συνασπισμό Ελευθερίας - Στολίσκος για τη Γάζα» που επιχειρεί να σπάσει το ισραηλινό εμπάργκο, πράγμα που κατάφερε μόνο σε αποστολή του 2008. Παρόμοια απόπειρα το Μάη του 2010, πλοιαρίων με ακτιβιστές, που είχαν ναυλωθεί στην Τουρκία (για τις δικές της σκοπιμότητες) είχε αιματηρή κατάληξη μετά την επέμβαση του ισραηλινού στρατού σε διεθνή χωρικά ύδατα στην Α. Μεσόγειο.

Νωρίτερα, ισραηλινά αεροπλάνα έκαναν τουλάχιστον εννιά αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας με αφορμή τη ρίψη ρουκέτας από τα παλαιστινιακά εδάφη στη νότια ισραηλινή πόλη Σντερότ. Υποτίθεται πως χτύπησαν θέσεις της «Χαμάς» ενώ σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ