Πέμπτη 6 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΛΑΔΩΝ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Σήμερα η συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια

Δίνουν απάντηση στο πόρισμα κυβέρνησης - «ειδικών» και διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς, ανάκτηση των απωλειών, κατάργηση των αντεργατικών νόμων

Από παλιότερη κινητοποίηση των συνδικάτων της Αττικής
Από παλιότερη κινητοποίηση των συνδικάτων της Αττικής
Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ, με οποιαδήποτε εργασιακή σχέση κι αν εργάζεται. Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με άμεση επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ. Υπογραφή των κλαδικών μας Συμβάσεων με ελάχιστη βάση τούς ήδη κατακτημένους μέσα από αυτές όρους, με καθολική ισχύ και υποχρεωτικότητα. Κανένας συμβιβασμός με τις εργασιακές σχέσεις πολλών ταχυτήτων.

Με αυτά τα αιτήματα - στόχους πάλης, τα Συνδικάτα της Αττικής από τον κλάδο της Βιομηχανίας που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, οργανώνουν συγκέντρωση σήμερα Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ., στην Ομόνοια, απαντώντας στην προσπάθεια της κυβέρνησης να κοροϊδέψει τους εργαζόμενους ότι με το πόρισμα της Επιτροπής των «ειδικών» επαναφέρει τάχα τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και αποκαθιστά την ΕΓΣΣΕ και τις κλαδικές συμβάσεις.

Η πρωτοβουλία ανήκει στις εξής συνδικαλιστικές οργανώσεις: Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Σωματείο Εργαζομένων Ενέργειας, Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, Κλαδικό Συνδικάτο Χαρτεργατών, Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος, Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου, Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας, Πανελλήνια Ενωση Ελαιοσαπωνοποιών.

Ολα τα παραπάνω Συνδικάτα ανήκουν στις 400 και πλέον συνδικαλιστικές οργανώσεις που συνυπογράφουν το κάλεσμα των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων για οργάνωση της πάλης με αιχμή το μέτωπο των Συμβάσεων.

Αποφάσεις με ξεχωριστή σημασία

Από τις αποφάσεις για συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση, ξεχωρίζουν αυτές που πάρθηκαν μέσα από Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων, όπως έγινε στο εργοστάσιο της ΕΒΓΑ στην Αθήνα. Το επιχειρησιακό σωματείο συζήτησε αρχικά στο ΔΣ το θέμα του σημερινού συλλαλητηρίου, ενταγμένο στο γενικότερο σχεδιασμό της συνδικαλιστικής οργάνωσης για τη διεκδίκηση κλαδικής ΣΣΕ με ανάκτηση απωλειών, αυξήσεις στους μισθούς, κατάργηση των αντεργατικών νόμων.

Το ΔΣ αποφάσισε να τεθούν αυτά τα ζητήματα σε Γενική Συνέλευση, η οποία προετοιμάστηκε όλες τις προηγούμενες μέρες, προκειμένου να μπουν οι εργαζόμενοι σε κίνηση, να ενημερωθούν πριν από τη συνέλευση για τα θέματα που καλούνταν να αποφασίσουν. Η συνέλευση ήταν μαζική και το καλό κλίμα επιβεβαιώθηκε από τις ομόφωνες αποφάσεις. Μετά τη συνέλευση το σωματείο εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία «καλούνται όλοι οι συνάδελφοι να συμμετέχουν μαζικά με το μπλοκ του σωματείου μας, να απαντήσουμε στην επίθεση της κυβέρνησης στα αντεργατικά νέα μέτρα που φέρνει».

Η απόφαση της συνέλευσης έχει ιδιαίτερη σημασία και για τον αγώνα που δίνει η κλαδική Ομοσπονδία για την υπογραφή Σύμβασης, την οποία οι εργοδότες προσπαθούν να αποφύγουν με διάφορους ελιγμούς, με στόχο να επιβάλουν όρους χειρότερους και από αυτούς που ισχύουν σήμερα σε πολλές επιχειρήσεις του κλάδου.

Στην ίδια συνέλευση αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή του σωματείου στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ, ενώ εκλέχτηκε και ο αντιπρόσωπος που θα πάρει μέρος. Η απόφαση αυτή είναι σημαντική και για το λόγο ότι στην προηγούμενη Συνδιάσκεψη δεν είχε συγκροτηθεί ακόμα το σωματείο. Ετσι, με την τωρινή απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων, «το σωματείο μας σφραγίζει τη συμπόρευση με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και το περιεχόμενό του», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Θυμίζουμε ότι αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει ακόμα οι Σωματειακές Επιτροπές της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων στις επιχειρήσεις «Αφοί Βλάχου», «Veridos Ματσούκης ΑΕ» και «News Press Hold».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org