Πέμπτη 6 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Μεγάλο συλλαλητήριο των Συνδικάτων στις 17 Οκτώβρη

Καταθέτουν αγωνιστικά το σχέδιο νόμου για τις Συλλογικές Συμβάσεις, στις 6.30 μ.μ. στο Σύνταγμα

Μεγάλο συλλαλητήριο διοργανώνουν τη Δευτέρα 17 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ. στο Σύνταγμα, τα 400 και πλέον Συνδικάτα που στηρίζουν την πρωτοβουλία Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων για την οργάνωση της πάλης με αιχμή το μέτωπο των Συλλογικών Συμβάσεων. Με το συλλαλητήριο, θα φέρουν στη Βουλή το δικό τους Σχέδιο Νόμου, με το οποίο απαιτούν την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την αναπλήρωση των απωλειών των εργαζομένων.

Το σχέδιο νόμου, που μαζί με άλλες πρωτοβουλίες παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου προχτές, έξω από το υπουργείο Εργασίας, συντάχθηκε με πρωτοβουλία Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων και θα παραδοθεί σε όλα τα κόμματα, πλην Χρυσής Αυγής, με την απαίτηση να στηριχθεί, να έρθει για συζήτηση και να ψηφιστεί στη Βουλή.

Προβλέπει, μεταξύ άλλων, την κατάργηση διατάξεων που περιέχονται σε προηγούμενους αντεργατικούς νόμους, την πλήρη διασφάλιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και Συμβάσεων, την αποκατάσταση του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, των δώρων και των επιδομάτων σε όλους τους συνταξιούχους, την επαναφορά των όρων των κλαδικών Συμβάσεων στα επίπεδα πριν από το 2012, ως βάση για τις νέες συλλογικές διαπραγματεύσεις, την κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης κ.ά.

Στην ανακοίνωσή τους, τα σωματεία που οργανώνουν το συλλαλητήριο, σημειώνουν ανάμεσα σε άλλα: «Οχι άλλες θυσίες για τα κέρδη της πλουτοκρατίας! Για εμάς κανονικότητα είναι η σταθερή δουλειά με δικαιώματα, η επαναφορά των ΣΣΕ, η κατάργηση των ελαστικών μορφών, οι αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, η μείωση του εργάσιμου χρόνου.

Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, με τη μίζερη ζωή! Οργανώνουμε με τόλμη το μεγάλο μέτωπο αγώνα για τη διεκδίκηση των απωλειών που είχαμε σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις και κυρίως την κατάργηση των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν ή καταργούν τις ΣΣΕ!Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή με βάση την εποχή μας, τον 21ο αιώνα, τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να μη ζήσουμε σαν δούλοι!».

Σε άλλες πόλεις

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καλεί σε συγκέντρωση τη Δευτέρα 17/10, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία. Επίσης, σωματεία της Μαγνησίας οργανώνουν συγκέντρωση στην πλατεία Πανεπιστημίου του Βόλου, την Τρίτη 18 Οκτώβρη, στις 6.30 το απόγευμα. Την κινητοποίηση ανήγγειλαν σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org