Πέμπτη 6 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ο ΟΓΑ αφήνει ανάπηρο χωρίς επίδομα και σύνταξη

Νέα παρέμβαση στον ΟΓΑ έκανε χτες η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) καθώς ο Οργανισμός εξακολουθεί, παρά τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, να μην καταβάλλει τη σύνταξη αναπηρίας και το επίδομα παραπληγίας σε παραπληγικό ηλεκτρολόγο, τα οποία έχει κόψει με τη δικαιολογία ότι έπαιρνε 200 ευρώ από το επικουρικό των ηλεκτρολόγων. Επίσης, δεν έχει τηρήσει τη δέσμευση να διαγράψει το «χρέος» ύψους 30.000 ευρώ που θεωρεί ότι έχει ο συγκεκριμένος ανάπηρος, καθώς του ζητά αναδρομικά όσα επιδόματα και συντάξεις έχει πάρει!

Υπενθυμίζεται ότι ο Σ.Μ., ηλεκτρολόγος στο επάγγελμα, με βάση νόμο για τους εργαζόμενους στις ακριτικές περιοχές ασφαλίστηκε στον ΟΓΑ, ενώ πλήρωνε για την ασφάλισή του και το επικουρικό των ηλεκτρολόγων. Μετά από 15 χρόνια ασφάλισης, λόγω σκλήρυνσης κατά πλάκας, αναγκάστηκε να καθίσει σε αμαξίδιο, έμεινε παραπληγικός και «βγήκε» με σύνταξη αναπηρίας. Παράλληλα, έπαιρνε από το Ταμείο του, όπως προέβλεπε ο νόμος, το σχετικό επίδομα παραπληγίας. Ομως ο ΟΓΑ, με τη δικαιολογία που προαναφέραμε, του έχει κόψει το επίδομα παραπληγίας από τον Ιούνη του 2015 και την αναπηρική σύνταξη από τον Απρίλη του 2016.

Υστερα από παρέμβαση του ΣΕΑΑΝ, στα μέσα του καλοκαιριού ο διοικητής του ΟΓΑ δεσμεύθηκε ότι εφόσον ο Σ.Μ. διακόψει το επικουρικό (αν και το δικαιούται) θα συνεχιστεί κανονικά η χορήγηση της σύνταξης αναπηρίας και τους επιδόματος παραπληγίας, θα επανέλθει η ασφαλιστική του κάλυψη και θα διαγραφεί η εμφανιζόμενη «οφειλή». Σήμερα και ενώ ο Σ.Μ. έχει καταθέσει αίτηση για να διακόψει το επικουρικό, ο ΟΓΑ δεν έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις του και επιπλέον ισχυρίζεται προκλητικά ότι δεν θα καταβάλλει αναδρομικά το επίδομα και τη σύνταξη, για όσο χρόνο τα έχει κόψει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ