Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΥΠΠΟ
«Δεν εξοικειωνόμαστε με τις καθυστερήσεις»

Ανακοίνωση εξέδωσε η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» του Πανελλήνιου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού ΥΠΠΟ, καταγγέλλοντας την πλειοψηφία της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής σχετικά με τις καθυστερήσεις των πληρωμών στα έργα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας και δηλώνοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να εξοικειωθούν με τις καθυστερήσεις της μισθοδοσίας.

Αναλυτική η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής που προσπαθεί να νομιμοποιήσει στη συνείδηση των συμβασιούχων του υπουργείου Πολιτισμού τις καθυστερήσεις πληρωμών στα έργα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

Στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο, στις 27 Σεπτέμβρη, απαντώντας σε Επερώτηση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Αττικής για τις καθυστερήσεις, η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού υποστήριξε ότι "είναι οικείο στους εργαζόμενους" το γεγονός της καθυστέρησης των πληρωμών. Με αυτό τον τρόπο δεν καλλιεργεί απλά την αναμονή, αλλά επιδιώκει τη συναίνεση των εργαζομένων, που βρίσκονται σε τραγική κατάσταση.

Επιπλέον, για το έργο "ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΑΝΙΑΣ - Β' ΦΑΣΗ", έπειτα από παρεμβάσεις της ΔΑΣ του Πανελλήνιου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ μαζί με εργαζόμενους στις 9 και στις 14 Σεπτέμβρη, ο προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Αττικής δεσμεύθηκε ότι σε 10 ημέρες θα έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων. Πέρασαν 25 ημέρες από τότε και οι εργαζόμενοι είναι ακόμα απλήρωτοι.

Εχει γίνει πλέον καθημερινότητα η αθέτηση των δεσμεύσεων και η κοροϊδία προς τους εργαζόμενους. Η κυβερνητική πολιτική τσακίζει όσα εργατικά δικαιώματα έχουν απομείνει.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Προχωράμε σε ακόμα μαζικότερες κινητοποιήσεις με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ