Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΛΑΔΩΝ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Αύριο η διαδήλωση στην Ομόνοια με αιχμή τις Συμβάσεις

Καλούν στην Ομόνοια, στις 6.30 μ.μ.

Από παλιότερη κινητοποίηση στην Αθήνα
Από παλιότερη κινητοποίηση στην Αθήνα
Σε συγκέντρωση αύριο Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ., στην Ομόνοια, καλούν τα Συνδικάτα κλάδων της Βιομηχανίας στην Αττική που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της αγωνιστικής κλιμάκωσης με αιχμή τις Συλλογικές Συμβάσεις.

Η πρωτοβουλία ανήκει στις εξής συνδικαλιστικές οργανώσεις: Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Σωματείο Εργαζομένων Ενέργειας, Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, Κλαδικό Συνδικάτο Χαρτεργατών, Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος, Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου, Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας, Πανελλήνια Ενωση Ελαιοσαπωνοποιών. Τα Συνδικάτα που διοργανώνουν την κινητοποίηση, ανήκουν στις πάνω από 400 συνδικαλιστικές οργανώσεις που συνυπογράφουν το κάλεσμα των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων για οργάνωση της πάλης με αιχμή το μέτωπο των Συμβάσεων.

Ανάμεσα σε άλλα διεκδικούν: Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ, με οποιαδήποτε εργασιακή σχέση κι αν εργάζεται. Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με άμεση επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ. Υπογραφή των κλαδικών μας Συμβάσεων με ελάχιστη βάση τούς ήδη κατακτημένους μέσα από αυτές όρους, με καθολική ισχύ και υποχρεωτικότητα. Κανένας συμβιβασμός με τις εργασιακές σχέσεις πολλών ταχυτήτων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ