Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Καμιά αναμονή, όλοι στη δράση!

Το σκηνικό του αποπροσανατολισμού που στήνει η κυβέρνηση και της καλλιέργειας κλίματος αναμονής στους εργαζόμενους, με αφορμή την κατάθεση του πορίσματος της Επιτροπής ειδικών για τα Εργασιακά, δεν πρέπει να πιάσει τόπο. Οι εργαζόμενοι έχουν το δικό τους σχέδιο δράσης και πάνω εκεί χρειάζεται να εκφραστεί τώρα η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση, με αγωνιστικές πρωτοβουλίες και προετοιμασία για απεργία.

Σ' αυτήν την κατεύθυνση πρωτοστατούν οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, με την καθημερινή τους δράση και μια σειρά από κεντρικές παρεμβάσεις που περιλαμβάνει το αγωνιστικό τους πρόγραμμα. Ετσι, την Τρίτη 4 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι, στο χώρο μπροστά από το υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29), οι Ομοσπονδίες που πήραν την πρωτοβουλία για το ζήτημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που τη στηρίζουν, θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Προγραμματισμός δράσης και διεκδίκησης ΣΣΕ σύμφωνα με τις ανάγκες μας».

Οι Ομοσπονδίες που καλούν στη συνέντευξη είναι: Οικοδόμων, Εργατοϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών, Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Λογιστών, Εργαζομένων Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών.

Επίσης, την Πέμπτη 6 Οκτώβρη, τα Συνδικάτα της Αττικής από τον κλάδο της Βιομηχανίας που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ καλούν σε συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια και σε κλιμάκωση του αγώνα, «κόντρα στους σχεδιασμούς κυβέρνησης - κεφαλαίου, για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς, για συντάξεις, κοινωνικές παροχές, προστασία των ανέργων στο ύψος των αναγκών μας».

Τη συγκέντρωση οργανώνουν οι εξής συνδικαλιστικές οργανώσεις: Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Σωματείο Εργαζομένων Ενέργειας, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών, Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, Κλαδικό Συνδικάτο Χαρτεργατών, Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος, Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας, Πανελλήνια Ενωση Ελαιουργοσαπουνοποιών.

Ολα τα παραπάνω Συνδικάτα είναι ανάμεσα στα 368 που συνυπογράφουν μέχρι στιγμής το κάλεσμα των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων για οργάνωση της πάλης με αιχμή το μέτωπο των Συμβάσεων και σ' αυτήν την κατεύθυνση εντάσσεται και η συγκέντρωση που οργανώνουν στην Ομόνοια.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org