Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο μετρ της παραπλάνησης...

Στη χτεσινή συνεδρίαση της Βουλής, ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτης κατήγγειλε τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στα δίκαια αιτήματα και την κινητοποίηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Είπε ανάμεσα σε άλλα τα εξής: «Θα ήθελα να καταγγείλω τη στάση του υπουργείου Εργασίας απέναντι στους εργαζόμενους ξενοδοχοϋπαλλήλους, που πήγαν σήμερα στο υπουργείο να διαμαρτυρηθούν (...) Πήγαν να διαμαρτυρηθούν σήμερα και βρήκαν μπροστά τα ΜΑΤ κι έφαγαν το "αριστερό" ξύλο, όπως βέβαια και άλλες φορές και όχι μόνο τώρα (...) Καμιά λοιπόν προσμονή δεν μπορεί να έχουν οι εργαζόμενοι από αυτήν την πολιτική και πρέπει να κάνουν τα αδύνατα δυνατά να οργανωθούν, να αντισταθούν, να ανατρέψουν αυτήν την πολιτική. Αρνείται, λοιπόν, ο κ. Κατρούγκαλος να δει τους εργαζόμενους».

Παίρνοντας αργότερα το λόγο, ο Γ. Κατρούγκαλος δεν είπε τίποτα για την άγρια καταστολή και αντ' αυτού προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη στάση της κυβέρνησης, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Πάντα το ΚΚΕ βασιζόταν στην αλήθεια. Δεν είναι αλήθεια ότι μου ζητήθηκε να δω τους ξενοδοχοϋπαλλήλους και αρνήθηκα. Χωρίς καμία συνεννόηση μαζί μου, ενώ ήμουν στη Βουλή, ήρθαν στο υπουργείο Εργασίας. Συνεννοήθηκα με τους εκπροσώπους τους (...) ότι επειδή έπρεπε να είμαι παρών στη Βουλή, θα τους δω εδώ. Εστειλα σχετικό sms στον κ. Κατσώτη. Δεν είναι δυνατόν το ΚΚΕ να βασίζεται στο ψέμα. Ενα κόμμα αγώνων, θυσιών και κυρίως συνέπειας δεν μπορεί να λέει ψέματα».

Τα πραγματικά γεγονότα, που εκθέτουν τον υπουργό, δίνει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Νομού Αττικής. Οπως σημειώνει, στο υπουργείο υπήρχε «προγραμματισμένο ραντεβού με τη διευθύντρια του γραφείου του υφυπουργού Πετρόπουλου για ζητήματα της αρμοδιότητάς του (...) Η απαίτησή μας να δούμε σήμερα το πρωί τον Γ. Κατρούγκαλο, ήταν μετά το αναίτιο χτύπημα που δεχτήκαμε από τα ΜΑΤ σε προγραμματισμένο εδώ και μια βδομάδα ραντεβού με στελέχη του υπουργείου που διευθύνει (...) Ο μετρ της παραπλάνησης υπουργός Κατρούγκαλος (...) καταφεύγει σε νέα ψέματα προκειμένου να κρύψει τις βαριές συλλογικές ευθύνες της κυβέρνησης, αλλά και τις δικές του».

Σημειώνουμε, τέλος, ότι παρά τους τεμενάδες του υπουργού στην ...αλήθεια, δεν συναντήθηκε τελικά χτες με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, ούτε στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ