Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Διαδηλώνουν σήμερα έξω από το υπουργείο Υγείας

Κινητοποιήσεις και σε άλλες περιοχές, για τα οξυμένα προβλήματα στην Υγεία

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας σήμερα, στη 1.30 μ.μ., οργανώνουν τα σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», ΚΑΤ, «Αττικό», «Αγιος Σάββας», μαζί με κλαδικά σωματεία εργαζομένων στην Καθαριότητα και Επιτροπές Αγώνα, την ΟΕΝΓΕ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους, ενάντια στο καθεστώς των εργολάβων, τις ατομικές συμβάσεις που «αντιπροτείνει» το υπουργείο, την επέκταση της ελαστικής εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία.

«Με εργαζόμενους - λάστιχο δεν γίνεται δημόσια Υγεία», τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Οπως εξηγεί, οι εργολάβοι εξακολουθούν ανενόχλητοι να αλωνίζουν στα δημόσια νοσοκομεία, με την κυβέρνηση να «αντιπροτείνει» (υπό την αίρεση της απόφασης του ΣτΕ) τις ατομικές συμβάσεις παροχής έργου, με ημερομηνία λήξης (31/12/2017), που στερούν από τους εργαζόμενους δικαιώματα, όπως ο 13ος και 14ος μισθός και η άδεια μητρότητας. «Δεν θέλουμε το μικρότερο κακό! Αγωνιζόμαστε για το καλό, για το δίκαιο, για το αναγκαίο!», αναφέρει το σωματείο.

Στην κινητοποίηση καλεί η Επιτροπή Αγώνα «Θριάσιου» Νοσοκομείου του ΠΑΜΕ και καταγγέλλει ότι οι εργολαβικοί καθαριστές και καθαρίστριες δεν έχουν ακόμα πληρωθεί τη μισθοδοσία για το μήνα Αύγουστο.

Στο μεταξύ, παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της 7ης ΥΠΕ έκανε τη Δευτέρα το Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), διεκδικώντας σύγχρονη παιδοψυχιατρική κλινική, με επαρκείς προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού, ιατρικού και επιστημονικού προσωπικού.

Το σωματείο και οι εργαζόμενοι, με μια σειρά παρεμβάσεις όλους τους προηγούμενους μήνες, πρόβαλαν την ανάγκη να μη χάσει τη δουλειά κανένας εργαζόμενος από το σημερινό προσωπικό, οι συμβάσεις των οποίων έληγαν στις 26 Σεπτέμβρη, να γίνουν προσλήψεις με μόνιμη εργασία και να μπει τέρμα στην αβεβαιότητα για τη λειτουργία της κλινικής.

Παρά το γεγονός ότι στο «παρά 5», κάτω από τις διαρκείς αυτές παρεμβάσεις, υπογράφηκε Υπουργική Απόφαση για να ανανεωθούν οι συμβάσεις, η «λύση» αυτή είναι κουτσουρεμένη και εντελώς προσωρινή: Το προσωπικό θα συνεχίζει να εργάζεται με δελτίο παροχής υπηρεσιών και μόνο για ένα χρόνο. Το ενδεχόμενο, δηλαδή, να βρεθούν οι εργαζόμενοι στην ανεργία και η κλινική «στον αέρα», μετατίθεται απλώς χρονικά.

Το σωματείο υπογραμμίζει πως θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις του διεκδικώντας σύγχρονη παιδοψυχιατρική κλινική, με επαρκείς προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού, ιατρικού και επιστημονικού προσωπικού.

Επίσης, τον κίνδυνο να οδηγηθούν ακόμα και σε κλείσιμο κλινικές του νοσοκομείου, λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΓΝ Σάμου. Διεκδικεί προσλήψεις μόνιμων γιατρών και καταγγέλλει την πρακτική του υπουργείου Υγείας, που μπαλώνει όπως - όπως τα κενά με μετακινήσεις αγροτικών γιατρών, αφήνοντας έτσι ακάλυπτα τα αγροτικά ιατρεία.

Τέλος, παράσταση διαμαρτυρίας στο διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας οργανώνει σήμερα Τετάρτη, στις 11 π.μ., το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, όπου θα επιδώσει υπόμνημα με τα αιτήματα σωματείων και φορέων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστικές παρεμβάσεις για τα οξυμένα προβλήματα από την αντιλαϊκή πολιτική(2017-11-25 00:00:00.0)
Στα όρια η Πνευμονολογική(2008-02-16 00:00:00.0)
Αμεση ανάγκη προσλήψεων(2006-01-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ