Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Απαιτήσεις του κεφαλαίου και της ΕΕ τα «προαπαιτούμενα»

Ανακοίνωση για τα μέτρα που ψηφίζονται σήμερα στη Βουλή

Σε ανακοίνωση σχετικά με το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα της πρώτης «αξιολόγησης», το ΠΑΜΕ αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προωθήσει άμεσα και χωρίς χρονοτριβή τα νέα μέτρα προς όφελος του κεφαλαίου, των επιχειρηματικών ομίλων. Η κυβέρνηση με αυτό το νομοσχέδιο "κλείνει" και επισπεύδει μέτρα που ήταν σε εκκρεμότητα από την προηγουμένη δέσμη των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων και παράλληλα σχεδιάζει τον επόμενο γύρο επίθεσης με νέες ανατροπές στα εργασιακά και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Το νέο πολυνομοσχέδιο αφορά αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που συνδέονται με την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ. Υστερα από την ένταξη των ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΕ, ΟΑΚΑ και ΕΛΤΑ στο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων προστίθενται τώρα η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, οι "Κτιριακές Υποδομές", η "Αττικό Μετρό" και η ΕΛΒΟ, ενώ μέχρι το Δεκέμβρη η λίστα θα συμπληρωθεί και με νέες επιχειρήσεις.

Η ένταξη όλων αυτών των επιχειρήσεων στο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Περιλαμβάνεται στο στρατηγικό σχέδιο του κεφαλαίου για "αξιοποίηση" των υποδομών που μοναδικό στόχο έχουν την ανάκαμψη της κερδοφορίας του. Σε αυτήν την κατεύθυνση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου υλοποιούν κατά γράμμα όλες τις απαιτήσεις του κεφαλαίου και της ΕΕ.

Επίσης, το νομοσχέδιο φέρνει σημαντικά νέα πλήγματα σε τμήματα ασφαλισμένων (...) Το κλείσιμο της πρώτης "αξιολόγησης" απαιτεί επιπλέον παρεμβάσεις, οι οποίες αναμένεται να προχωρήσουν με άλλες διαδικασίες, όπως με την έκδοση υπουργικών αποφάσεων και άλλων ρυθμίσεων.

Το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους να μη σκύψουν το κεφάλι μπροστά στο νέο κύμα μέτρων που έρχεται και θα ενταθεί. Να βγουν στο προσκήνιο επιθετικά τα συμφέροντά μας, της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας που υποφέρει. Να δυναμώσουν οι πρωτοβουλίες, οι αγώνες και οι διεκδικήσεις μας με βάση τις ανάγκες της εργατικής τάξης, τις απώλειες που έχουμε δεχτεί. Να ενισχυθεί η πάλη για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, την απόκρουση των νέων μέτρων στα Εργασιακά, ενάντια στο χτύπημα στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στην απεργία. Να δοκιμάσουμε τη δύναμή μας! Μπορούμε να τους σταματήσουμε!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οργανωμένη λαϊκή κινητοποίηση απέναντι στο νέο πολυνομοσχέδιο(2018-01-06 00:00:00.0)
Απάντηση στα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που «τρέχουν»(2017-11-08 00:00:00.0)
Νέες ευεργετικές διατάξεις για το κεφάλαιο(2016-12-17 00:00:00.0)
Ιδια αντιλαϊκή πολιτική μέσα κι έξω(2016-03-02 00:00:00.0)
Επισπεύδει για μέτρα που χρειάζονται τα μονοπώλια(2014-07-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ