Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συλλαλητήρια και απεργίες ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

Το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, σήμερα στις 6.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Απεργούν σε ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, «Κτιριακές Υποδομές»

Το γιγαντοπανό στην πρόσοψη του κτιρίου στα Ιλίσια
Το γιγαντοπανό στην πρόσοψη του κτιρίου στα Ιλίσια
Συλλαλητήριο οργανώνει σήμερα, Τρίτη, στις 6.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, με το οποίο, ανάμεσα σε άλλες εταιρείες, περνάνε στο υπερταμείο για «αξιοποίηση» από το μεγάλο κεφάλαιο η ΕΥΑΘ και η ΕΛΒΟ.

Οπως αναφέρει στο κάλεσμά του το ΠΑΜΕ, «όλα τα βασικά αγαθά, όπως το νερό στην περίπτωση της ΕΥΑΘ, αλλά και σύγχρονες υποδομές μεταλλουργίας, όπως η ΕΛΒΟ, παραδίδονται ολοκληρωτικά στα μονοπώλια από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τα κόμματα που υπερασπίζονται την ΕΕ. Στην ΕΥΑΘ, ενώ υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για φτηνό και ποιοτικό νερό για όλους και διαχείριση των υδάτινων πόρων για την κάλυψη των αναγκών των αγροτών, καθημερινά κόβεται η πρόσβαση σε όλο και περισσότερους που αδυνατούν να το πληρώσουν.

Στην ΕΛΒΟ, ενώ οι υποδομές θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν τον κλάδο των κατασκευών για μεγάλου μεγέθους πανεθνικά έργα και υποδομές, καλύπτοντας ευρύτατες λαϊκές ανάγκες (αντιπλημμυρικά και αντισεισμικά έργα, στόλο μεταφορών, άμυνα), κατευθύνονται στα χέρια και τους σχεδιασμούς των μονοπωλιακών ομίλων και του ΝΑΤΟ.

Να απαντήσουμε μ' ένα μεγάλο ΟΧΙ στον εφαρμοστικό νόμο και τις νέες ιδιωτικοποιήσεις. Να οργανώσουμε τον αγώνα και να απαντήσουμε με διεκδικητικό πνεύμα σε αυτά που μας ετοιμάζουν, να μη δεχτούμε να ζούμε με τα ελάχιστα και την ίδια ώρα να προστατεύονται και να πολλαπλασιάζονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων». Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ καλεί η ΔΑΣ ΕΛΒΟ και ζητάει παράλληλα άμεση σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων. Σε συμμετοχή καλεί επίσης το ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης.

Το μπλοκ των ταξικών δυνάμεων στη χτεσινή συγκέντρωση των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ
Το μπλοκ των ταξικών δυνάμεων στη χτεσινή συγκέντρωση των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ
Θυμίζουμε ότι σήμερα, Τρίτη, μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ προχωρούν σε 24ωρη απεργία. Καταγγέλλουν ότι το «μοντέλο» που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, είναι ίδιο με εκείνο της ιδιωτικοποίησης που προωθούσε η κυβέρνηση ΝΔ επί Κ. Καραμανλή (2008-2009), καθώς τα ίδια ποσοστά των μετοχών θα πωληθούν σε ιδιώτη στρατηγικό επενδυτή, που θα αναλάβει και το μάνατζμεντ της εταιρείας.

Κινητοποιήσεις στην Αθήνα

Απεργία έχει κηρυχτεί για σήμερα και στην ΕΥΔΑΠ, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει συγκέντρωση στις 6 μ.μ. έξω από τη Βουλή. Χτες οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν δύο τρίωρες στάσεις εργασίας, συγκέντρωση στο κτίριο της ΕΥΔΑΠ στα Ιλίσια και από εκεί πορεία στη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία τους κατέθεσε ψήφισμα στα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στα Ιλίσια, οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ ανάρτησαν γιγαντοπανό στο κτίριο της ΕΥΔΑΠ με το σύνθημα: «Νερό φθηνό για όλο το λαό. ΕΥΔΑΠ λαϊκή περιουσία. Οχι στην ιδιωτικοποίηση».

Στο πλευρό των εργαζομένων παραβρέθηκε ο δήμαρχος Καισαριανής, Ηλ. Σταμέλος, η Λαϊκή Επιτροπή Ζωγράφου, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ζωγράφου και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ζωγράφου. Σε δηλώσεις, ο δήμαρχος Καισαριανής επεσήμανε:

«Βρισκόμαστε εδώ για να συμπαρασταθούμε στον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, της ΔΕΗ. Η ιδιωτικοποίηση αφορά και τον ελληνικό λαό, ο οποίος θα ακριβοπληρώσει, και σε κακή ποιότητα, το νερό. Αυτό δείχνει και η πείρα από την Ευρώπη, όπου έγιναν ιδιωτικοποιήσεις. Ηδη με τη μετατροπή της ΕΥΔΑΠ σε ΑΕ έχει ακριβύνει το νερό. Αυτό το νιώθουμε καθημερινά και στο δήμο το δικό μας. Γι' αυτό χρειάζεται αγώνας ενιαίος, για να αντιμετωπιστεί αυτή η πολιτική».

Ενάντια στο πολυνομοσχέδιο απεργούν, επίσης, σήμερα οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές» (πρώην ΟΣΚ, ΘΕΜΙΣ, ΔΕΠΑΝΟΜ), που χτες έκαναν στάση εργασίας και συγκέντρωση στη Βουλή. Σήμερα θα προχωρήσουν σε δύο συγκεντρώσεις, στις 10 π.μ. στα γραφεία των Κτιριακών Υποδομών και στις 6 μ.μ. στη Βουλή. Την Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη θα προχωρήσουν σε νέα Γενική Συνέλευση για τον προγραμματισμό της δράσης τους.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΒΑΑ (πρώην ΙΓΜΕ), εκφράζοντας την αγωνιστική του αλληλεγγύη στους συναδέλφους των εταιρειών που υπάγονται τώρα στο υπερταμείο, έχει κηρύξει για σήμερα δίωρη στάση εργασίας, ενώ το προεδρείο του θα παραβρεθεί στην κινητοποίηση των εργαζομένων στις «Κτιριακές Υποδομές», τόσο στην πρωινή, όσο και στην απογευματινή συγκέντρωση.

Τη συμμετοχή της στη σημερινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, στις 6 μ.μ., ανακοίνωσε χτες και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, χωρίς να εξαγγείλει οποιαδήποτε άλλη κινητοποίηση ενάντια στο πολυνομοσχέδιο.

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων συμπληρώνουν οι συγκεντρώσεις στις οποίες καλεί σήμερα, Τρίτη, η Γραμματεία Κοζάνης του ΠΑΜΕ, στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης και την ίδια ώρα στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ