Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Διεκδικεί ρόλο... «μαγιάς» στην επιχείρηση ξεπλύματος της ευρωενωσιακής σοσιαλδημοκρατίας

Να καλλιεργήσει το παραμύθι ότι τάχα μια νέα συμμαχία των χωρών του «νότου» της ΕΕ και συνολικότερα της ευρωενωσιακής σοσιαλδημοκρατίας θα αλλάξει την πολιτική λιτότητας στην ΕΕ και ότι τάχα αυτό θα σημάνει και ανακούφιση του λαού, επιδίωξε εκ νέου ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, κατά τον χαιρετισμό του στη χτεσινή εκδήλωση απολογισμού του έργου του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη.

Στη βάση αυτή, αφού υποστήριξε ότι στην ΕΕ εξελίσσεται «μια αναμέτρηση καθοριστική σε όλα τα επίπεδα - πολιτικό, κοινωνικό και ταξικό - ανάμεσα στις προοδευτικές και τις συντηρητικές δυνάμεις, για το μέλλον της Ευρώπης», εμφάνισε τον ΣΥΡΙΖΑ ως «γόνιμο μπόλι» και «μαγιά για έναν αναγκαίο διάλογο ανάμεσα στις δυνάμεις της ευρωπαϊκής αριστεράς, της πράσινης αριστεράς και της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας».

Αναφέρθηκε στις διεργασίες στην ευρωενωσιακή σοσιαλδημοκρατία (στην πραγματικότητα, στην επιχείρηση «ξεπλύματός» της για τη βάρβαρη πολιτική που εφάρμοσε), ενώ έκανε με νόημα ειδική αναφορά για «ενδιαφέροντα σήματα, όπως την πολιτική στροφή του γερμανικού SPD και τη συγκυβέρνηση στο Βερολίνο με την Αριστερά και τους Πράσινους».

Επανέλαβε τα γνωστά κάλπικα περί «ουσιαστικής επανίδρυσης της Ευρώπης», διαδικασία που τάχα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής το 2017 στη Ρώμη, ενώ τα βήματα που θα πρέπει να έχουν γίνει μέχρι τότε, είναι η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, που κατά τον Αλ. Τσίπρα σημαίνει πρακτικά «διαφύλαξη» της απαράδεκτης συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, και η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, δηλαδή όπως είπε, όσον αφορά την Ελλάδα «συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για την ελάφρυνση χρέους, χωρίς νέες παρατάσεις και αναστολές».

Για τον... πρωταγωνιστικό ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τις προσπάθειες για την... «προοδευτική στροφή της Ευρώπης», παρουσίασε ως «σημαντικότατη απόδειξη την πρόσφατη Σύνοδο των Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ και τη Διακήρυξη των Αθηνών».

Ενώ, μπροστά στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας την προσπάθειά τους να μονιμοποιήσουν και να διευρύνουν ακόμα περισσότερο το ρόλο τους ως βασικού πλέον εκφραστή της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας, απηύθυνε «ανοιχτή πρόσκληση διαλόγου και συμπόρευσης» προς «δυνάμεις, κινήσεις, προσωπικότητες του ευρύτερου προοδευτικού, ανανεωτικού και σοσιαλιστικού χώρου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεγάλοι έρωτες... δύσκολες αποστολές(2016-09-28 00:00:00.0)
Η «Προοδευτική Ομάδα», η σοσιαλδημοκρατία και το «νέο αίμα» του ΣΥΡΙΖΑ(2016-07-24 00:00:00.0)
Η επιχείρηση «αναβάπτισης» της σοσιαλδημοκρατίας και το «νέο αίμα»(2016-07-21 00:00:00.0)
Συμβάλλοντας στην αναστήλωση της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας(2016-07-10 00:00:00.0)
Πολυεργαλείο για το κεφάλαιο(2016-03-22 00:00:00.0)
Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι...(2016-03-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ