Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΙΣΤΟΡΙΑ «ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΟΥΚΕΣ» ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Την ευθύνη του τηλεγραφήματος αναλαμβάνει ουσιαστικά ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ - ΜΠΕ

Την ευθύνη για το τηλεγράφημα του ΑΠΕ - ΜΠΕ σχετικά με την υπόθεση των δύο δημοσιογράφων - ανταποκριτών τηλεοπτικών σταθμών («STAR» και «ALPHA») που κάλυπταν την επίσκεψη του υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά στη Νέα Υόρκη, αναλαμβάνει ουσιαστικά ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, με βάση όσα αναφέρονται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Πρακτορείο το Σάββατο.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του ΑΠΕ - ΜΠΕ αναφέρεται ότι το τηλεγράφημά του «για τους δύο Ελληνες δημοσιογράφους που παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, στην Νέα Υόρκη» στηρίχτηκε σε αναφορά της Αστυνομικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης (NYPD), ενώ προστίθεται ότι «σε κάθε περίπτωση, την ευθύνη των τηλεγραφημάτων που δημοσιεύονται στο Πρακτορείο φέρει ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ - ΜΠΕ».

Η ανακοίνωση του ΑΠΕ - ΜΠΕ ήρθε μια μέρα μετά τη δήλωση του Γιώργου Μηλιώνη, δημοσιογράφου, μέλους του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και στελέχους του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, ο οποίος ήταν ο απεσταλμένος του ΑΠΕ - ΜΠΕ στις ΗΠΑ για την κάλυψη της επίσκεψης του πρωθυπουργού.

Στη δήλωσή του, ο Γ. Μηλιώνης έδωσε απάντηση στην προσπάθεια εμπλοκής του ονόματός του στην υπόθεση των δύο δημοσιογράφων - ανταποκριτών και την περιβόητη «ιστορία με τις περούκες», ξεκαθαρίζοντας ότι δεν ήταν αυτός ο συντάκτης του επίμαχου τηλεγραφήματος του ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Σε ό,τι αφορά την ανακοίνωση του ΑΠΕ - ΜΠΕ που ακολούθησε, δημοσιεύεται απόσπασμα της αναφοράς της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με το οποίο αστυνομικοί της ειδικής υπηρεσίας DSS απάντησαν σε κλήση που έλαβαν από την ομάδα ασφαλείας του Ν. Παππά και προχώρησαν σε εξακρίβωση των στοιχείων των δημοσιογράφων Αθ. Δημάδη και Δ. Σουλτογιάννη.

Στην αναφορά σημειώνεται ότι «τα δύο άτομα έγιναν αντιληπτά να συμπεριφέρονται ύποπτα, καθώς περιφέρονταν σε ένα εστιατόριο ξενοδοχείου», ενώ «διαπιστώθηκε ότι και οι δύο άνδρες φορούσαν περούκες», για τις οποίες δήλωσαν στη συνέχεια ότι τις έβαλαν «ώστε να πλησιάσουν πιο κοντά στην ελληνική αποστολή χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, καθώς και οι δύο ήταν γνωστές φυσιογνωμίες στην Ελλάδα».

Σημειώνεται, επίσης, ότι ο Δ. Σουλτογιάννης, απαντώντας στους αστυνομικούς, «δήλωσε πως η πρόθεσή τους ήταν να "πιάσουν" τον υπουργό Επικρατείας να ψωνίζει στην Νέα Υόρκη, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στη μέση οικονομικής κρίσης».

Τέλος, στο απόσπασμα της αναφοράς που δημοσιεύει το ΑΠΕ - ΜΠΕ αναφέρεται ότι «οι αστυνομικοί της υπηρεσίας προχώρησαν σε προφορικές επιπλήξεις και στον Δημάδη και στον Σουλτογιάννη να αποφύγουν να πλησιάσουν τον Ελληνα υπουργό, είτε άλλο μέλος της ελληνικής αποστολής».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ