Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Επίθεση σε εργάτες μεταφορών

ΑΓΚΥΡΑ.--

Χείρα βοηθείας στη μεγαλοεργοδοσία προσφέρει η κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» που ισχύει στην Τουρκία, όπως βεβαιώνει κι η περίπτωση των εργαζομένων στον όμιλο μεταφορών MEDLOG-MSC, όπου έγιναν δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια σε μαζικές απολύσεις που έκανε η εργοδοσία. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι μαζί με το κλαδικό συνδικάτο Nakliyat Is (που είναι μέλος της ΠΣΟ) δέχτηκαν επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής ενώ διαδήλωναν ενάντια στις 130 απολύσεις που έχει κάνει η διοίκηση. Ολα έγιναν στη μονάδα του ομίλου στην περιοχή Τζεμλίκ, στη Θάλασσα του Μαρμαρά, κοντά δηλαδή στην Κωνσταντινούπολη. Οπως καταγγέλλει και η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, η διεύθυνση της εταιρείας μαζί με τις τοπικές αρχές απαίτησαν να σταματήσει κάθε κινητοποίηση και άλλη συλλογική δράση στο εργοστάσιο, για όσο διάστημα «τρέχει» η κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Αποφασισμένοι να μη σταματήσουν τον αγώνα, οι εργαζόμενοι δέχτηκαν το Σάββατο την επίθεση της αστυνομίας, που μάλιστα προσπάθησε να συλλάβει και τον πρόεδρο του συνδικάτου, τον Αλι Ριζα Κιουτσιουκοσμάνογλου, που είναι και πρόεδρος της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Οργάνωσης Μεταφορών της ΠΣΟ. Η προσπάθειά τους αυτή απέτυχε και στη συνέχεια προσπάθησαν να συλλάβουν τέσσερις εργαζόμενους, που και πάλι, όμως, κάτω από την παρέμβαση των συγκεντρωμένων, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Εκτός από την ΠΣΟ, την επίθεση καταγγέλλει με ανακοίνωσή του και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, που μάλιστα την Παρασκευή είχε οργανώσει διαμαρτυρία ενάντια στις μαζικές απολύσεις, στα γραφεία της πολυεθνικής «Mediterranean Shipping Company» (η MEDLOG-MSC είναι θυγατρική της) στον Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ