Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ανοίγει τη βεντάλια της κοκορομαχίας...

...επιχειρώντας να συσκοτίσει την αντιλαϊκή στρατηγική σύμπλευση με την κυβέρνηση

Να πείσει το κεφάλαιο ότι μπορεί να υπηρετήσει τις προτεραιότητές του «αποτελεσματικότερα» από την κυβέρνηση επιχειρεί η ΝΔ

MotionTeam

Να πείσει το κεφάλαιο ότι μπορεί να υπηρετήσει τις προτεραιότητές του «αποτελεσματικότερα» από την κυβέρνηση επιχειρεί η ΝΔ
Ανοίγει η ΝΔ τη βεντάλια της δικομματικής κοκορομαχίας κόντρα στην κυβέρνηση, σε μια σειρά πεδία, στην προσπάθειά της να πείσει ότι μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα ζητήματα του κεφαλαίου, αλλά και επιχειρώντας να εστιάσει την αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ σε «βολικά» πεδία, που συσκοτίζουν την αντιλαϊκή στρατηγική τους σύμπλευση.

Σε αυτό το μοτίβο, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης εστίασε π.χ. στο «μεταναστευτικό ζήτημα», κάνοντας λόγο για «ανικανότητα» της κυβέρνησης να το διαχειριστεί. «Ολοι γνωρίζουν ότι έκανα τα πάντα προκειμένου να υποστηρίξω και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό τα συμφέροντα της χώρας», πρόσθεσε, θέλοντας να δείξει στο ντόπιο κεφάλαιο την αποφασιστικότητά του να βάλει πλάτη, ώστε να μην κινδυνεύσει η γεωστρατηγική του θέση. «Η κυβέρνηση, όμως, δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της. Ο διαχωρισμός μεταναστών και προσφύγων δεν έγινε. Οι δομές φιλοξενίας λειτουργούν άναρχα. Η επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου κωλυσιεργεί αδικαιολόγητα, με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι επαναπροωθήσεις προς την Τουρκία. Κανένα συγκροτημένο σχέδιο για κατανομή των προσφύγων στην επικράτεια δεν υπάρχει. Ευρωπαϊκά κονδύλια λιμνάζουν. Το ελληνικό κράτος είναι απόν», συνέχισε την κριτική του στην κυβέρνηση, καλώντας την «όσο ακόμη παραμένει (...) να εφαρμόσει αμέσως το Εθνικό Σχέδιο για το Προσφυγικό με τις προτάσεις της ΝΔ», προπαγανδίζοντας και έτσι την ετοιμότητα του κόμματός του να δώσει «λύσεις».

Στο ίδιο πλαίσιο, 9 βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Εσωτερικών, Π. Κουρουμπλή, σχετικά με τις καταγγελίες του τέως γγ Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Οδ. Βουδούρη, για «σκιές» στη διαχείριση του Προσφυγικού. Στη ΝΔ βάζουν ως πολιτικό ερώτημα «γιατί ο κ. πρωθυπουργός αντί να ζητήσει άμεση και πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών του Γενικού του Γραμματέα κ. Βουδούρη, αποδέχτηκε άρον - άρον την παραίτησή του».

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης οι επιχειρηματικές κόντρες

Πεδίο κοκορομαχίας αποτελεί και η Τράπεζα Αττικής. Ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει ότι η κυβέρνηση «είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη (...) Το πόρισμα - καταπέλτης της Τράπεζας της Ελλάδος και του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) (...) αποδεικνύει ότι στην Τράπεζα Αττικής υπήρχαν σημάδια έντονης κακοδιαχείρισης και συστημικής ανεπάρκειας».

Παραπέρα επικεντρώνει την κριτική της στον επιχειρηματία και επίδοξο μέχρι χτες καναλάρχη Χρ. Καλογρίτσα για «προνομιακές σχέσεις που απολάμβανε» από την τράπεζα επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ επιμένει ότι «από την ημέρα που ο κ. Τσίπρας ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, το πιστοδοτικό όριο του κ. Καλογρίτσα πολλαπλασιάστηκε, με αποτέλεσμα να λάβει δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, ορισμένα εκ των οποίων φαίνεται ότι συνδέονται με την προσπάθειά του να πάρει μια από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Είναι ο ίδιος εργολάβος που παίρνει το ένα δημόσιο έργο μετά το άλλο από τον κ. Σπίρτζη». «Οι ευθύνες για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον κ. Τσίπρα είναι βαρύτατες» καταλήγει η ΝΔ.

Τέλος, αναφερόμενοι στην ΕΡΤ, από τη ΝΔ αξιώνουν να είναι «η δημόσια τηλεόραση με πλουραλισμό, πολυφωνία, ποιότητα και ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια στην λειτουργία της. Ολα αυτά που δεν είναι σήμερα η ΕΡΤ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ