Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

KAΪΡΟ.-- Σε τουλάχιστον 148 ανέρχονται πλέον οι νεκροί του πολύνεκρου ναυαγίου βάρκας με 400 έως 600 μετανάστες και πρόσφυγες που βυθίστηκε μεσοβδόμαδα ανοικτά των ακτών της Βόρειας Αιγύπτου.

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ.-- Μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις στην Ιστορία του Διαδικτύου φαίνεται πως αποτελεί η παραβίαση που είχε δεχτεί το 2014 στα συστήματά της η υπηρεσία της «Yahoo», σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε χτες η εταιρεία. Οπως αναφέρεται, τα στοιχεία 500 εκατομμυρίων λογαριασμών εκλάπησαν, στα οποία περιλαμβάνονταν προσωπικές πληροφορίες χρηστών. Το FBI, το οποίο και έχει αναλάβει να διερευνήσει την υπόθεση, αναζητά έναν χάκερ με το όνομα «Peace», ο οποίος τον Αύγουστο φέρεται ότι προσπαθούσε να πουλήσει στη μαύρη αγορά του Διαδικτύου τα στοιχεία 200 εκατομμυρίων λογαριασμών του «Yahoo».

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ θα χορηγήσουν 133.000.000 δολάρια για πρόσφυγες στο Νότιο Σουδάν ως επιπρόσθετη «ανθρωπιστική» βοήθεια στην αφρικανική χώρα, που σπαράσσεται την τελευταία διετία από εμφύλιες συγκρούσεις που υποδαυλίζει και τροφοδοτεί η διαπάλη των μονοπωλίων.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Στο μεγαλύτερο μονοπώλιο ξενοδοχειακών μονάδων διεθνώς οδηγεί η ανακοίνωση της εταιρείας «Μάριοτ Ιντερνάσιοναλ» για απόκτηση των ξενοδοχειακών μονάδων και τουριστικών θερέτρων Starwood Hotels & Resorts έναντι 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Το Ιράκ, που είναι μέλος του οργανισμού πετρελαιοπαραγωγών χωρών, ΟΠΕΚ, ανακοίνωσε πως υποστηρίζει οποιαδήποτε συμφωνία στηρίζει τις διεθνείς τιμές πετρελαίου κατά την υπουργική συνάντηση του οργανισμού στο Αλγέρι στις 28 του μήνα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ