Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
«Ενδιαφέρον» για την Ελλάδα

Αίσθηση προκαλεί το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έδειξαν για την τύχη προσφύγων στην Ελλάδα η γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Facebook» και η πολυεθνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της ναυτιλίας, του λίζινγκ αεροσκαφών και κτηματομεσιτικών υπηρεσιών, «Libra Group».

Το «Facebook» υποσχέθηκε να παράσχει υπηρεσίες ασύρματου Ιντερνετ (Wi-Fi) σε 35 τοποθεσίες στην Ελλάδα όπου βρίσκονται καταυλισμοί προσφύγων, σε συνεργασία με αμερικανικές ΜΚΟ, ενώ η συμμετοχή του «Facebook» στην πρωτοβουλία Ομπάμα αφορά αποκλειστικά την Ελλάδα.

Η πολυεθνική «Libra Group» (που όπως προαναφέραμε συνδέεται με το διεθνές ναυτιλιακό και κτηματομεσιτικό κεφάλαιο), επίσης, υποσχέθηκε να παράσχει οικονομική και τεχνολογική υποστήριξη σε ΜΚΟ που δουλεύουν άμεσα μόνον με πρόσφυγες στην Ελλάδα με ενδιαφέρον στην εκπαίδευση και την Ψυχική Υγεία και ασφάλεια για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και γυναίκες. Υποσχέθηκε να αγοράσει και να εγκαταστήσει κάμερες παρακολούθησης και να προσλάβει επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Ψυχικής Υγείας «για το καλό των προσφύγων» και να προσφέρει υποτροφίες εκπαίδευσης σε ασυνόδευτα παιδιά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ