Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Ο διευθυντής της διεύθυνσης στρατηγικής, πολιτικής και ελέγχου του ΔΝΤ Siddharth Tiwari χαρακτήρισε την ένταξη του κινεζικού νομίσματος γουάν στο «καλάθι» του Ταμείου σημαντικό ορόσημο για το διεθνές νομισματικό σύστημα. Σύμφωνα με περσινή απόφαση, η ένταξη του γουάν θα ξεκινήσει από την 1η Οκτώβρη του 2016. Στο μεταξύ, χτες, το Κρατικό Συμβούλιο της Κίνας ενέκρινε τη συγχώνευση των δύο μεγάλων χαλυβουργικών ομίλων «Baosteel» και «Wuhan Iron and Steel». Το νέο σχήμα εκτιμάται ότι θα είναι το μεγαλύτερο του κλάδου στην Κίνα, αλλά και το δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο μετά την «Arcelor Mittal».

ΣΑΝ ΧΟΥΑΝ.-- Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμειναν χτες για τουλάχιστον ένα 24ωρο σχεδόν όλες οι περιοχές του Πουέρτο Ρίκο, μετά από πυρκαγιά που σημειώθηκε σε σταθμό ηλεκτρικού ρεύματος, δυσκολεύοντας τη ζωή για τους 3.500.000 κατοίκους του νησιού σε συνθήκες υψηλής υγρασίας και ζέστης. Η αιτία της πυρκαγιάς δεν έγινε άμεσα γνωστή. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να οφείλεται σε κακές συνθήκες συντήρησης του σταθμού παραγωγής Ενέργειας σε μία παρατεταμένη περίοδο οικονομικής κρίσης και υπερχρέωσης του κρατιδίου που αποτελεί υπερπόντιο έδαφος των ΗΠΑ.

ΡΩΜΗ.-- Σε προχτεσινή συνέντευξη Τύπου η νέα δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι, είπε ότι θα προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο να αποσύρει την υποψηφιότητα της πόλης για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, δηλώνοντας ότι «λέμε όχι στον αθλητισμό ως πρόφαση για νέα επέλαση του τσιμέντου» και ότι θα αυξηθούν τα χρέη του δήμου.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Η κυβέρνηση του Αφγανιστάν υπέγραψε την πρώτη ειρηνευτική συμφωνία με οργάνωση που μέχρι πρότινος χαρακτηριζόταν «τρομοκρατική», μετά από 15 χρόνια. Πρόκειται για την οργάνωση του Γκουλμπουντίν Χεκματιάρ, στου οποίου το κόμμα Χεζμπ-ι-Ισλαμί Γκουλμπουντίν αναγνωρίζονται πλήρη πολιτικά δικαιώματα.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από πλημμύρες και κατολισθήσεις στην περιοχή Γκαρούτ στη δυτική Ιάβα της Ινδονησίας. Στα θύματα συγκαταλέγονται πάνω από 10 παιδιά, μικρότερα των 12 ετών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ