Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Νέα μαζική κινητοποίηση χτες στον «Ευαγγελισμό»

Από τη χτεσινή συγκέντρωση

Eurokinissi

Από τη χτεσινή συγκέντρωση
Η μαζικότητα ήταν το στοιχείο που ξεχώρισε στη χτεσινή συγκέντρωση των εργαζομένων του «Ευαγγελισμού» μπροστά στο Τμήμα Επειγόντων και στην πορεία που ακολούθησε μέχρι τη Βουλή. Τα βασικά αιτήματα των εργαζομένων ήταν καταβολή των δεδουλευμένων, σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, καμία ατομική σύμβαση στη θέση της εκμετάλλευσης από τους εργολάβους.

Στη Βουλή, αντιπροσωπεία του σωματείου των εργαζομένων επέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματά τους, ενώ από το ΚΚΕ, ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, παραλαμβάνοντας το σχετικό υπόμνημα, εξέφρασε τη στήριξη και την αλληλεγγύη στα αιτήματα και στον αγώνα των εργαζομένων του νοσοκομείου.

Μιλώντας νωρίτερα στην κινητοποίηση, ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του ΣΕΝΕ, χαρακτήρισε τη συγκέντρωση τη μεγαλύτερη που έχει γίνει στο νοσοκομείο. Οπως τόνισε, οι 450 εργολαβικοί εργαζόμενοι (καθαρίστριες, τραπεζοκόμοι, υπάλληλοι σεκιούριτι, τεχνικοί) που, μετά από κινητοποιήσεις, πληρώθηκαν τα οφειλόμενα παλαιότερων μηνών, τώρα διεκδικούν να τους καταβληθούν άμεσα το επίδομα θερινής άδειας, τα δεδουλευμένα του Αυγούστου, προσθέτοντας ότι δεν διαφαίνεται η καταβολή των αποδοχών του Σεπτέμβρη. Χαρακτήρισε άθλιες τις ατομικές συμβάσεις που προωθεί το υπουργείο Υγείας σε σχέση ακόμα και με αυτό το απαράδεκτο καθεστώς των εργολαβιών που υπάρχουν σήμερα.

Τέλος, κάλεσε στη νέα κινητοποίηση που διοργανώνουν μια σειρά νοσοκομεία της Αττικής την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη στη 1.30 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org