Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Συνεχίζουν και σήμερα την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ καθώς κυβέρνηση και Οργανισμός δεν δεσμεύονται να καταβάλουν τα δεδουλευμένα που τους οφείλουν, ύψους 6,1 εκ. ευρώ. Στο μεταξύ χτες, το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η διοίκηση του Οργανισμού, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η επίσχεση. Πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της διακοπής της επίσχεσης έκανε εκπρόσωπος του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η Γραμματεία Μεταφορών Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ χαρακτηρίζει «επικίνδυνη και προκλητική» τη δήλωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος προανήγγειλε ότι θα ζητήσει επιστράτευση των εργαζομένων. Επίσης, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Θεσσαλονίκης, σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλει τον δήμαρχο και τη διοίκηση του δήμου, που, «με ταξική προσήλωση, στοχοποιεί αποκλειστικά τους αγώνες των εργαζομένων, βγάζοντας λάδι τη διοίκηση του ΟΑΣΘ και την κυβέρνηση».

Επιπλέον, ξεκαθαρίζει ότι «για το λαό δεν αποτελεί λύση η πρόταση Μπουτάρη για την εμπλοκή του Δήμου στο νέο συγκοινωνιακό τοπίο, που θα λειτουργεί με περαιτέρω ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Λύση αποτελεί ένας ενιαίος κρατικός φορέας Μέσων Μαζικής Μεταφοράς που θα είναι ενταγμένος σε ένα σχέδιο, κρατικό, επιστημονικό, πανεθνικό. Για τη υλοποίηση αυτής της πρότασης απαραίτητη και βασική προϋπόθεση είναι οι παραγωγοί του πλούτου, ο λαός, να πάρουν την εξουσία στα χέρια τους και να οργανώσουν την οικονομία με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών τους και όχι όπως γίνεται τώρα που οι εργαζόμενοι δουλεύουν για να κερδίζουν οι λίγοι. Να πού πρέπει να στοχεύουν οι αγώνες του λαού και των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ