Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Εκδήλωση τιμής για 20ή Ταξιαρχία και Λόχο Δημοκρατικής Νεολαίας του ΔΣΕ

Εκδήλωση τιμής για την 20ή Ταξιαρχία του ΔΣΕ και το Λόχο Δημοκρατικής Νεολαίας του ΔΣΕ διοργανώνουν η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας της ΚΝΕ, την Κυριακή 25/9, στις 12.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία του Σοχού.

Θα μιλήσει ο Ζήσης Λυμπερίδης, Γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει πεζοπορία στα χνάρια της 20ής Ταξιαρχίας και του Λόχου Δημοκρατικής Νεολαίας του ΔΣΕ στο όρος Βερτίσκος.

Η 20ήΤαξιαρχία είχε περιοχή δράσης τη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς και τη Χαλκιδική. Από τη συγκρότησή της μέχρι και τα τέλη του πρώτου τριμήνου του 1949, οπότε υποχρεώθηκε σε ελιγμό διαφυγής προς το Μπέλες, έδρασε σε μια περιοχή που εκτεινόταν νότια από το Αγιο Ορος και τη Χαλκιδική στο Χολομώντα, το Βερτίσκο, τα Κερδύλλια και τη Νιγρίτα, μέχρι τα Κρούσια στο Κιλκίς.

Διοικητής της 20ής Ταξιαρχίας ήταν ο Γιάννης Βασιλειάδης (Φοίβος) και Πολιτικός Επίτροπος ο Λάκης Ζαχαριάδης (σκοτώθηκε το 1948 στη Χαλκιδική) και μετά ο Ζάχος Βασίλης. Η 20ή Ταξιαρχία αποτελούνταν από 3 Τάγματα: Το Τάγμα Κρουσίων, το Τάγμα Κερδυλλίων και το Τάγμα Χαλκιδικής.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org