Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Σε πλήρη εξέλιξη οι αντιλαϊκές διεργασίες

ΑΓΚΥΡΑ.--

Οτι η Τουρκία θα συνεχίσει την επιχείρηση «Ασπίδα υπεράσπισης του Ευφράτη» στη βόρεια Συρία, «μέχρι να εγγυηθεί τη δική της ασφάλεια», επισήμανε χτες ο υπουργός Αμυνας της χώρας, Φικρί Ισίκ, επιβεβαιώνοντας ότι η ντόπια πλουτοκρατία συνεχίζει να διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στις ευρύτερες διεργασίες της Μέσης Ανατολής.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, χτες το κεντρικό πειθαρχικό όργανο του εθνικιστικού MHP αποφάσισε ομόφωνα την αποβολή των Αϊχάν Ερέλ, Αλί Σαγκίρ και Μεχμέτ Μπιλγκίτς, στελεχών που είχαν πρωτοστατήσει στη σύγκληση έκτακτου συνεδρίου για την αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα. Είχε προηγηθεί πριν μερικές βδομάδες η διαγραφή και της Μεράλ Αξενέρ, πρώην υποψήφιας προέδρου του MHP, την οποία διάφοροι κύκλοι εντός κι εκτός της χώρας έχουν χαρακτηρίσει ως «πολλά υποσχόμενη πολιτικό».

  • Ενας αστυνομικός πυροβόλησε και τραυμάτισε χτες έναν άνδρα που του επιτέθηκε με μαχαίρι, έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Αγκυρα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δράστης είναι «ψυχικά διαταραγμένος», το ποινικό του μητρώο είναι λευκό και δε διαπιστώθηκε η σχέση του με κάποια οργάνωση.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ