Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Αρνητικές προβλέψεις του ΟΟΣΑ

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Εκπρόσωπος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), δημοσιοποιώντας τη νέα, αναθεωρημένη πρόβλεψη του οργανισμού για το ρυθμό ανάπτυξης της βρετανικής οικονομίας το 2017, υποστήριξε πως δεν θα ξεπεράσει το 1%. Απαντώντας, ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Φίλιπ Χάμοντ, σημείωσε ότι η χώρα του διαθέτει «τα κατάλληλα εργαλεία» για να βοηθήσει την οικονομία της χώρας να ανταπεξέλθει στη διαδικασία αποχώρησης από την ΕΕ. Επίσης, προτίμησε να επικεντρώσει την προσοχή του στην «αβεβαιότητα» της πρόβλεψης του ΟΟΣΑ, μολονότι παραδέχθηκε ότι «ίσως υπάρξουν κάποιες δύσκολες εποχές στο μέλλον». Αυτά, ενώ σε ένα δίμηνο αναμένεται να παρουσιάσει τα πρώτα δημοσιονομικά σχέδια της κυβέρνησης μετά το δημοψήφισμα του Ιούνη και την απόφαση υπέρ του Brexit.

Ωρες αργότερα, ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, Εντα Κένι, εκτίμησε ότι η Βρετανία θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας για την έναρξη διαπραγμάτευσης με στόχο την αποχώρηση από την ΕΕ το Γενάρη ή το Φλεβάρη του 2017, επικαλούμενος τις συναντήσεις που είχε το τελευταίο διάστημα με τον Βρετανό υπουργό αρμόδιο για το Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις, και τον υφυπουργό Βόρειας Ιρλανδίας Τζέιμς Μπρόκενσιρ.

Το Σάββατο θα ανακοινωθεί ο ηγέτης των Εργατικών

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε χτες η διαδικασία της ψηφοφορίας στο κόμμα των Βρετανών Εργατικών για την αρχηγία του κόμματος. Οι ψηφοφόροι - μέλη του κόμματος είχαν να επιλέξουν ανάμεσα στο νυν ηγέτη Τζέρεμι Κόρμπιν και το στέλεχος του κόμματος, βουλευτή Οουεν Σμιθ.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αναμένεται να ανακοινωθεί το μεσημέρι του ερχόμενου Σαββάτου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ