Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να γίνει το Ελληνικό μητροπολιτικό πάρκο ανοιχτό για το λαό

Η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, μιλώντας στη χτεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, αφού σχολίασε ότι «η συνταγή του κατεπείγοντος έχει γίνει για την κυβέρνηση μεθοδολογία, για να σκεπάζει την ενοχή σας», πρόσθεσε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ πριν δύο χρόνια η ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού ήταν «σκάνδαλο», ενώ τώρα «έγινε δημόσιο συμφέρον».

Οσον αφορά τη στάση των άλλων αστικών κομμάτων, ανέδειξε τη συναίνεσή τους με την κυβέρνηση, που επιβεβαιώνει την κοινή τους στρατηγική υπεράσπισης των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Αναφερόμενη στη σύμβαση πώλησης του Ελληνικού, επισήμανε ότι είναι ενταγμένη στους συνολικότερους σχεδιασμούς του κεφαλαίου για αύξηση της κερδοφορίας του. Πρόκειται, τόνισε, για επενδυτικά σχέδια που θα επιδεινώσουν τη ζωή του λαού. Οπως σημείωσε, η δράση των επιχειρηματικών ομίλων στο παραλιακό μέτωπο θα εξαφανίσει χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα συντρίψει αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες. Από τα 3,5 χιλιόμετρα παραλίας, θα είναι «ανοιχτό» μόνο το ένα, ενώ και εκεί προβλέπονται ξαπλώστρες κ.λπ., που «μεταφράζονται σε αποκλεισμό των λαϊκών στρωμάτων».

Επισήμανε ότι «για το ΚΚΕ, όλο το χώρο του Ελληνικού θα πρέπει να τον αναλάβει το Δημόσιο, για να γίνει Μητροπολιτικό Πάρκο, ανοιχτό για το λαό και να το απολαμβάνουν δωρεάν όλες οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες της Αττικής (...) Το ΚΚΕ γι' αυτό θα συνεχίσει να αγωνίζεται, δείχνοντας στο λαό ότι υπάρχει η δυνατότητα ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης, χωρίς μονοπώλια και τις συμμαχίες τους».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, επισήμανε ότι «με τον πιο έξυπνο τρόπο, ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και μάλιστα το παρουσιάζει με φιλολαϊκό μανδύα».

Με την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού, σημείωσε, «στην πράξη μετατρέπετε τον ελεύθερο χώρο, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, σε πολυτέλεια, σε πανάκριβο εμπόρευμα, που μπορεί να τον απολαμβάνουν ορισμένοι και μάλιστα τον πάτε στο νόμο 2687/53 για την προστασία των ξένων επενδύσεων, τον οποίο εσείς τον λέγατε αποικιοκρατικό».

Και συνέχισε: «Για ποια δίκαιη ανάπτυξη μιλάτε; Δίκαιη ανάπτυξη με ξενοδοχοϋπαλλήλους με 200, 300, 400 ευρώ μισθό και με ένα λαό να μην μπορεί να έχει πρόσβαση στην παραλία που είναι στην αυλή του; Τι σημαίνει δίκαιη ανάπτυξη; Οτι δίνετε το φυσικό περιβάλλον της χώρας στα μονοπώλια; Τι θα κερδίσει ο λαός της Αττικής; Τίποτα, θα χειροτερέψει τη θέση του. Ενώ το δεύτερο βήμα θα είναι η... αξιοποίηση ως το Σούνιο».

«Πλέον αποδεικνύεται και από την πράξη», επισήμανε, «ότι ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών σε αυτό το σύστημα, με οποιαδήποτε διαχείριση, δεν μπορεί να υπάρξει. Ο δρόμος για το λαό βρίσκεται στη σύγκρουση και την ανατροπή του συστήματος».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ