Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Προετοιμασίες για νέο κύκλο συντονισμένων αγώνων

Σύσκεψη έγινε την Τρίτη στον Παλαμά, με πρωτοβουλία της Ενωτικής Ομοσπονδίας τους

Την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στα μέτρα, παλιά και νέα, της ΕΕ και της κυβέρνησης, που οδηγούν στη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια και στο μαζικό ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, δήλωσαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι της Καρδίτσας που εκπροσωπήθηκαν σε σύσκεψη στον Παλαμά, δίνοντας το σύνθημα να ξεκινήσουν οργανωμένα και συντονισμένα στη Θεσσαλία και σ' όλη τη χώρα νέες αγροτικές κινητοποιήσεις.

Η σύσκεψη έγινε με πρωτοβουλία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, ενώ ανάλογη σύσκεψη οργανώνουν σήμερα Πέμπτη, στις 7.30 μ.μ., στο χωριό Βασιλί, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας (ΕΟΑΣΛ) και οι Αγροτικοί Σύλλογοι της Επαρχίας Φαρσάλων.

Οπως χαρακτηριστικά είπε στην ομιλία του ο Β. Μπούτας, πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ, «οι αγρότες δεν πρέπει και δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε στη συνείδησή μας αυτά τα μέτρα κι αυτή την πολιτική». Επεσήμανε, ακόμα, ότι «φέτος η κατάσταση για τους μικρομεσαίας αγρότες είναι χειρότερη από πέρσι κι άρα ο αγώνας πρέπει να είναι ακόμα πιο μαζικός και πιο δυναμικός από εκείνον στα μπλόκα τον περασμένο χειμώνα».

Σχολιάζοντας τα όσα είπαν για τους αγρότες από τη ΔΕΘ ο Αλ. Τσίπρας και ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο Β. Μπούτας είπε: «Πρόκειται για διπλή κοροϊδία σε βάρος μας. Οι αγρότες δεν ξεχνάμε ότι τα μέτρα που πάρθηκαν και η πολιτική που εφαρμόζεται σε βάρος μας, είναι "κατόρθωμα" και της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που, μαζί με τα άλλα τρία κόμματα, ψήφισαν τα προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου και στηρίζουν την ΚΑΠ της ΕΕ που ξεκληρίζει τη μικρομεσαία αγροτιά».

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε το αμέσως επόμενο διάστημα οι Αγροτικοί Σύλλογοι του Νομού να ξεκινήσουν ενημερωτικές συσκέψεις στα χωριά, τις οποίες θα διαδεχθούν κινητοποιήσεις σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Ο πανελλαδικός συντονισμός θα συζητηθεί στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, που προγραμματίζεται να γίνει στη Λάρισα μέσα στον ερχόμενο Οκτώβρη.

Αποφασίστηκε, επίσης, η ΕΟΑΣΚ να συμμετάσχει στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο εργατών, αγροτών, ΕΒΕ για την ανεργία και την προστασία του λαϊκού εισοδήματος, που θα πραγματοποιηθεί, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, στις 2 Νοέμβρη, στη Λάρισα.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org