Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Κινητοποιήσεις εργαζομένων - συνταξιούχων
  • Την 5η μέρα της απεργίας τους διένυσαν χτες οι εργαζόμενοι στην «Τοξότης ΑΕ» (έργα ΔΕΔΔΗΕ στην Αττική), ενώνοντας τις δυνάμεις τους με τους συναδέλφους τους από την Κόρινθο, οι οποίοι βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 12 Σεπτέμβρη. Τα αιτήματά τους είναι η καταβολή όλων των δεδουλευμένων, η σταθερή ημερομηνία πληρωμής κάθε μήνα, η τήρηση μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Παράλληλα, ζητούν να πληρωθούν και οι συνάδελφοί τους στους υπεργολάβους του «Τοξότη», όπου εκεί η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη. Τη Δευτέρα 19 Σεπτέμβρη, έγινε μαζική συνέλευση στα γραφεία του κλαδικού Σωματείου Ενέργειας και την Τρίτη το πρωί, μαζική απεργιακή συγκέντρωση έξω απ' το εργοτάξιο στις Αχαρνές. Στις χτεσινές απεργιακές συγκεντρώσεις, αποφασίστηκε σχεδόν ομόφωνα η συνέχιση της απεργίας μέχρι και την Κυριακή 25 Σεπτέμβρη. Οι εργαζόμενοι του «Τοξότη» στα έργα ΔΕΔΔΗΕ σε Αττική και Κόρινθο εδώ και ένα χρόνο έχουν κάνει 30 μέρες απεργίας και μια σειρά άλλες κινητοποιήσεις.
  • Σε απεργία και συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. έξω από το υπουργείο Εργασίας προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή, με απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ), διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων, καμιά μείωση μισθών, να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι, να ανοίξουν όλα τα τμήματα των κέντρων που παραμένουν κλειστά ή υπολειτουργούν κ.ά. Για όλα αυτά τα ζητήματα και τον παραπέρα σχεδιασμό του αγώνα, το ΣΕΜΙΣΕΑ καλεί σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 2 Οκτώβρη, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία του (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος).
  • Συγκέντρωση συμπαράστασης στον πρόεδρο του Συνδικάτου Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ) και σε έναν πρώην εργαζόμενο στην εταιρεία «Newsphone» οργανώνει αύριο το ΣΕΤΗΠ, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, 11 το πρωί, κτίριο 2. Και οι δύο διώκονται γιατί «πρωτοστάτησαν μαζί με το ΔΣ και εργαζόμενους του κλάδου μπροστά στις απολύσεις που έκανε το 2011 η εταιρεία Newsphone». Οπως σημειώνει το ΣΕΤΗΠ, «δεν είναι τυχαία η χρονική περίοδος που ανασύρεται η μήνυση. Το επόμενο διάστημα, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φέρνει νέο γύρο επίθεσης. Και στο επίκεντρό της είναι οι αλλαγές στις συνδικαλιστικές ελευθερίες».
  • Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ (οδός Καρδίτσης), για το κόψιμο του ηλεκτρικού ρεύματος σε όσα λαϊκά νοικοκυριά δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς, οργανώνει αύριο, Παρασκευή, στις 11 π.μ., το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.
  • Περιφερειακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα: Στην Αθήνα, στις 3 Οκτώβρη, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά). Στην Πάτρα, για τους συνταξιούχους της Πελοποννήσου, στις 5/10 (10.30 π.μ., πλατεία Ολγας). Στο Ηράκλειο, για όλη την Κρήτη, στις 6/10 (11.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας). Στην Αρτα, για τους συνταξιούχους της Ηπείρου και της Αιτωλοακαρνανίας, στις 6/10 (10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο). Στη Λάρισα, για την περιοχή της Θεσσαλίας, στις 7/10 (10 π.μ., κεντρική πλατεία). Στη Λαμία, για τη Στερεά Ελλάδα, στις 7/10 (10.30 π.μ., πλατεία Πάρκου). Στη Θεσσαλονίκη, για τους συνταξιούχους της Μακεδονίας, στις 12/10 (11 π.μ., πλατεία Βενιζέλου). Στην Αλεξανδρούπολη, για τη Θράκη, στις 13/10 (11 π.μ., Επιμελητήριο Εβρου). Χτες έγινε σύσκεψη των συνταξιούχων στη Λάρισα και την Τρίτη θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη.

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org