Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα φαντάσματα επιστρέφουν

Είναι η τρίτη φορά μέσα σε λίγες μέρες.

Η αρχή έγινε με το άγαλμα της βασίλισσας Ολγας στη Θεσσαλονίκη, που τοποθετήθηκε με πρωτοβουλία Σαββίδη και με τις ευλογίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του δημάρχου Θεσσαλονίκης, δήθεν για να συμβολίσει την ελληνορωσική φιλία. Λες και δεν υπήρχαν άλλοι Ρώσοι φιλέλληνες, όπως για παράδειγμα ο ποιητής Πούσκιν, που υποστήριξε μάλιστα ένθερμα και την Επανάσταση του 1821.

Στη συνέχεια, είχαμε την πρόσκληση και παρουσία του γιου του Κωνσταντίνου Γλίξμπουργκ, Νικόλαου, στο Προεδρικό Μέγαρο, με αφορμή την έναρξη των εργασιών του «Athens Democracy Forum».

Το κακό τρίτωσε χτες. Οταν σε μια εκδήλωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, αφιερωμένη στους Ολυμπιονίκες του Ρίο, εμφανίστηκε ο τέως βασιλιάς Γλίξμπουργκ, δήθεν ως πρώην Ολυμπιονίκης, παίρνοντας μάλιστα και το λόγο.

Κι όλα αυτά, παρουσία του ΠτΔ, Π. Παυλόπουλου και του υφ. Αθλητισμού, Σ. Κοντονή, που προφανώς δεν ενοχλήθηκαν απ' αυτήν την προκλητική - για το λαό, την Ιστορία και τις μνήμες του - ενέργεια. Ο εκπρόσωπος, πάντως, του ΚΚΕ αποχώρησε αμέσως!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ