Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΕΣΦΑ
Παραίτηση εν μέσω εντεινόμενων παζαριών

Την παραίτησή του από τη θέση του υπέβαλε χτες ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, Κ. Ξιφαράς, σε μια εξέλιξη που πιθανότατα σχετίζεται με τα υπό εξέλιξη ενδοκαπιταλιστικά παζάρια για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.

Ο Κ. Ξιφαράς είχε αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης (Οκτώβρης 2013), ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν υποβάλλει την παραίτησή του συναντήθηκε με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Σκουρλέτη.

Σε κάθε περίπτωση, η παραίτηση υποβάλλεται ενώ εντείνονται οι διαβουλεύσεις για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ, με την Κομισιόν να ζητά η συμμετοχή της «Socar» να πέσει κάτω από το 50% (αντί του 66% που προέβλεπε η αρχική συμφωνία), την αζέρικη εταιρεία να ζητά επαναδιαπραγμάτευση των όρων και του τιμήματος, ισχυριζόμενη ότι πλήττεται από την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, που περιορίζει τα τέλη χρήσης δικτύου, ρύθμιση για την οποία με τη σειρά της η κυβέρνηση έχει πάρει ήδη τα συγχαρητήρια του ΣΕΒ, καθώς τα τέλη χρήσης του δικτύου φυσικού αερίου αφορούν άμεσα την εγχώρια βιομηχανία...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ