Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Υποστηρίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική

Για άλλη μια φορά επιβεβαίωσε το ρόλο του στην υποστήριξη της αντιλαϊκής επίθεσης, μιλώντας αυτήν τη φορά την Κυριακή στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε στο ρόλο που επιδιώκει να παίξει στο αστικό πολιτικό σύστημα ως καταλύτης στη διαμόρφωση ενός «μεταρρυθμιστικού εκσυγχρονιστικού» χώρου στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και δυνάμεις της κεντροαριστεράς και του φιλελευθερισμού.

Σχολιάζοντας τη διαβεβαίωση Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ «ότι δεν θα φύγει κανείς από το Δημόσιο», είπε: «Εμείς δεν φοβόμαστε να πούμε ότι πρέπει να φύγουν από το Δημόσιο αυτοί που δεν δουλεύουν. Ο κόσμος "χάνει" τα παιδιά του που φεύγουν στο εξωτερικό, επιχειρήσεις κλείνουν, ανεργία στα ύψη και δεν θα πειράξουμε την ιερή αγελάδα του Δημοσίου; Οι σπατάλες περιλαμβάνουν και ανθρώπους που πληρώνει το Δημόσιο και δεν δουλεύουν. Αυτό όμως δεν μπορούν να το διαχειριστούν εκείνοι που έχουν διορίσει το μισό Δημόσιο, τα παλιά κόμματα, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος είναι άξιος συνεχιστής τους».

Στην ίδια λογική, πρόσθεσε: «Στη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης είπε πολλά από αυτό που λέει το Ποτάμι και μετά η κάμερα γυρνούσε και έβλεπες στην οθόνη σου όλο το παλαιό πολιτικό προσωπικό. Πώς θα μπορέσει λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης να κάνει όσα υπόσχεται;».

Αναφερόμενος στα παζάρια με το ΠΑΣΟΚ για τη σύμπηξη ενός τρίτου, εναλλακτικού πόλου διαχείρισης, σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν που αποχώρησε απ' το διάλογο αλλά επεσήμανε ότι θα επιμείνουν γιατί υπάρχουν δυνάμεις που μπορούν να συμβάλουν σε έναν τρίτο πόλο.

Ο Σπ. Λυκούδης

Στο μεταξύ, με έγνοια, να μη φαλιρίσει το όλο εγχείρημα, το στέλεχος του Ποταμιού Σπ. Λυκούδης διοργάνωσε χτες βράδυ εκδήλωση με θέμα «Κεντροαριστερά Τώρα. Ωρες Ευθύνης για τη Δημοκρατική Παράταξη». Εκεί προειδοποίησε: «Τα πολιτικά σχήματα που υπάρχουν στον (σ.σ: «μεσαίο») χώρο δεν έχουν μέλλον στη μοναξιά τους. Είναι καταδικασμένα σύντομα να γίνουν εύκολη λεία και βορά του διπολισμού».

Ο ίδιος, σε συνέντευξή του προηγούμενα στην εφημερίδα «Ημερησία», έλεγε χαρακτηριστικά για τα τέτοια διαβούλια με το ΠΑΣΟΚ: «Η ευκαιρία δεν έχει ακόμα χαθεί (...) Δυσκολίες, βέβαια, υπάρχουν και είναι σε όλους εμφανείς. Εν τούτοις δεν είναι ανυπέρβλητες. Δεν υπάρχουν ουσιαστικές και αγεφύρωτες πολιτικές διαφορές».

Εκτίμησε ότι «η διαδικασία εκφυλίστηκε σε "αρχηγική" διαμάχη (...) Οπως φάνηκε, πάντως, στις προτάσεις που δημοσιοποίησαν τόσο η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμιυπήρχαν διαφωνίες, κυρίως σε ό,τι αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ