Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ανταγωνίζονται για το ποιος μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα την ανάκαμψη του κεφαλαίου

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σε χτεσινό σχόλιό του, για την αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ, με αφορμή τη ΔΕΘ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ υπογραμμίζει:

«ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, Τσίπρας και Μητσοτάκης, ανταγωνίζονται, ενώπιον των ευρωενωσιακών "εταίρων" τους και των επιχειρηματικών ομίλων, για το ποιος μπορεί να εξασφαλίσει απρόσκοπτα την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης και ταυτόχρονα τη χειραγώγηση του λαού. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με την τέχνη της εξαπάτησης, κοροϊδεύει το λαό ότι στο πλαίσιο των αντιλαϊκών μέτρων και αναδιαρθρώσεων, που απαρέγκλιτα υλοποιεί, θα βρει δήθεν "χαραμάδες" ανακούφισης των πιο φτωχών που οι ίδιοι δημιουργούν και πολλαπλασιάζουν.

Η ΝΔ διαφημίζει την αποφασιστικότητά της, ως γνήσιο παιδί του κεφαλαίου, να υλοποιήσει μέχρι κεραίας τις αναδιαρθρώσεις, που αυτό επιτάσσει. Προβάλλει το δικό της αντιλαϊκό μείγμα, όπου οι "λιγότεροι φόροι" αφορούν βασικά τους ομίλους, ενώ οι "λιγότερες κρατικές δαπάνες" τις ήδη κουτσουρεμένες κρατικές παροχές για τις λαϊκές ανάγκες.

Η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ μπορεί, λοιπόν, να αποτυπωθεί και στο κυνικό κάλεσμα προς το λαό: "Διάλεξε από ποια τσέπη θα στα πάρω, για να τα δώσω στο κεφάλαιο και περίμενε μήπως πέσει κανένα ψίχουλο απ' την ανάκαμψη των κερδών του"».

Παράλληλα, σε σχόλιό του που είχε εκδώσει την Κυριακή, σχετικά με την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωνε τα εξής:

«Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, που κατέχουν καλά την τέχνη της πολιτικής εξαπάτησης του λαού, έχουν επιλέξει και έχουν επιλεγεί να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή υλοποίησης των απαιτήσεων του κεφαλαίου, της πολιτικής της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Η αντιπαράθεση με τη ΝΔ, για το ποιος θα ηγείται στην εφαρμογή μόνιμων βάρβαρων μέτρων για το λαό και προνομίων για το κεφάλαιο, επιδιώκει να κρύψει ότι το πρόγραμμα και των δύο είναι το 3ο μνημόνιο, που από κοινού έχουν ψηφίσει».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ