Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι

Το Σωματείο Εργαζομένων Μεγάρου Μουσικής Αθηνών εξέδωσε χτες ανακοίνωση, όπου καταγγέλλει ότι «με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι σήμερα, 15/9/2016, όχι μόνο δεν καταβλήθηκε το έναντι της προκαταβολής της μισθοδοσίας, έτσι όπως το λαμβάναμε εδώ και 7 μήνες, αλλά επιπλέον, ούτε σχετική ανακοίνωση προηγήθηκε που θα ενημέρωνε τους εργαζομένους (...). Η διαφορά, σε σχέση με την ανασφάλεια των προηγούμενων ετών, είναι ότι από τον Μάρτιο που το νέο ΔΣ και ο Πρόεδρός του παρέλαβαν τον ΟΜΜΑ με νομοσχέδιο της κυβέρνησης - η οποία διατυμπάνιζε στους εργαζομένους αλλά και δημόσια ότι θα έλυνε άμεσα τα προβλήματα του Μεγάρου -, το μόνο "βήμα" σχετικά με την "πρόοδο" του νόμου της "διάσωσης του ΟΜΜΑ" ήταν η περικοπή των μισθών μας».

Υπενθυμίζουμε ότι το αβέβαιο εργασιακό μέλλον των εργαζομένων στο Μέγαρο έφερε πρόσφατα στη Βουλή με Ερώτησή του το ΚΚΕ. Πιο ειδικά, ρωτούσε τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση:

«Για να εξοφληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων (τακτική μισθοδοσία, εκκρεμότητες υπερωριών).

Για να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς της πληρωμής με "έναντι", ξεκαθαρίζοντας άμεσα τον μηνιαίο μισθό των εργαζομένων.

Για να διασφαλίσει με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας όλο το προσωπικό που απαιτείται για τις ανάγκες λειτουργίας του ΟΜΜΑ (τεχνικούς, ταξιθέτες/τριες, νοσηλευτής/τρια)».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ