Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Επιστολή στους δημότες για τις πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις

Με περιοδείες στις δομές Πολιτισμού και Αθλητισμού υποδέχεται η δημοτική αρχή Πετρούπολης τους δημότες της πόλης που συμμετέχουν σε αυτές. Με επιστολή της, τους καλωσορίζει και καλεί σε αγώνα για να ενισχυθούν όλες οι δομές με γενναία κρατική χρηματοδότηση από την κυβέρνηση, ώστε να λειτουργούν απρόσκοπτα.

Στην επιστολή της, σημειώνει ότι η επιδίωξή της να προσφέρει κάθε χρόνο ποιοτικότερες υπηρεσίες συναντά τα εμπόδια που βάζουν οι οδηγίες τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων: «Περιορίστε ή περικόψτε κάθε προαιρετικήδαπάνη,(όσες δηλαδή αφορούν την Κοινωνική Πολιτική, τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό), ή αυξήστε τα έσοδα από αυτές, προκειμένου ως δήμοι να αποκτήσετε οικονομική αυτοτέλεια». Η κυβέρνηση, δηλαδή, λέει ξεκάθαρα είτε να σταματήσει η παροχή των παραπάνω δομών είτε να αυξηθούν οι συνδρομές.

Η δημοτική αρχή σημειώνει επίσης: «Είναι πολιτική μας επιλογή να μην συστρατευτούμε με τις κυβερνητικές εντολές και έτσι όλες οι δομές να μη λειτουργούν ανταποδοτικά προς το δημότη. Είναι ενδεικτικό το παράδειγμα του Κολυμβητηρίου, όπου τα έξοδα υπερβαίνουν κατά 60%, τουλάχιστον, τα έσοδα της δομής. Το να ενισχύουμε, λοιπόν, κάθε χρόνο τις υπηρεσίες Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού και Αθλητισμού στον προϋπολογισμό μας, που είναι πετσοκομμένος κατά 65%, είναι κύριό μας μέλημα και προτεραιότητα.

Παρ' όλα αυτά, είμαστε σε επαγρύπνηση, γιατί οι εξελίξεις είναι δυσοίωνες, με τα βάρη της κυβερνητικής πολιτικής να πέφτουν στις πλάτες τις δικές μας και στις πλάτες της κάθε λαϊκής οικογένειας. Οι μειώσεις της κυβέρνησης στα οικονομικά των δήμων δεν έχουν σταματημό, παρά το ότι από το 2011 μέχρι σήμερα η κρατική χρηματοδότηση προς τους δήμους έχει μειωθεί κατά 65%!

Εξάλλου, ο "αυτόματος κόφτης" στα κονδύλια και της Τοπικής Διοίκησης γνωρίζουμε καλά ότι δε σημαίνει τίποτε άλλο παρά μείωση των δαπανών! Οταν κόβεις χρήματα από τους δήμους, σημαίνει λιγότερες παροχές στο λαό. Στην περίπτωση αυτή, όμως, πώς θα πληρωθεί το φυσικό αέριο και όλα τα λειτουργικά έξοδα προκειμένου να λειτουργήσει το Κολυμβητήριο; Πώς άραγε θα συντηρηθούν όλες οι υποδομές (γήπεδα, αίθουσες των πολιτιστικών δραστηριοτήτων); Πώς θα εξασφαλιστεί η μισθοδοσία εργαζομένων στις δράσεις αυτές; Μέχρι πότε θα μπορέσουμε να παρέχουμε δωρεάν ή με χαμηλή συνδρομή τις δράσεις, αν συνεχιστεί η ίδια πολιτική της κυβέρνησης, αυτή των περικοπών;».

Τέλος, η δημοτική αρχή καλεί το λαό της πόλης με την πάλη του να διεκδικήσει:

  • Γενναία κρατική χρηματοδότηση για τις αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις.
  • Να μονιμοποιηθούν οι υπάρχοντες εργαζόμενοι.
  • Να προσληφθεί επιπλέον μόνιμο προσωπικό.
  • Κονδύλια για τη δημιουργία νέων χώρων για τις δομές αυτές.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ