Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΙΟΣ
Επιθέσεις σε πρόσφυγες και μετανάστες από ακροδεξιά στοιχεία

Επιθέσεις με πέτρες και κροτίδες από ομάδες ακροδεξιών, στελέχη και οπαδούς της Χρυσής Αυγής, δέχτηκαν χτες οι πρόσφυγες που διαμένουν στον καταυλισμό της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, μέσα στην πόλη της Χίου, στην πλειοψηφία τους Σύροι.

Είχε προηγηθεί συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία, η οποία στηρίχτηκε και προπαγανδίστηκε κατά βάση από γνωστά ακροδεξιά στοιχεία, που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση εγκλωβισμού στην οποία βρίσκονται χιλιάδες πρόσφυγες στη Χίο, με ευθύνη κυβέρνησης - ΕΕ, για να καλλιεργήσουν ρατσιστικά αντανακλαστικά στους κατοίκους.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης, μια άλλη ομάδα με επικεφαλής την υποψήφια βουλευτή της Χρυσής Αυγής στο νησί, κατευθύνθηκε προς τον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή της Σούδας, όπου διαμένουν περί τα 1.800 άτομα. Στην πορεία τους προς τον καταυλισμό, εμποδίστηκαν από την Αστυνομία, η οποία μέχρι εκείνη την ώρα ήταν παντελώς απούσα, ενώ εξαπέλυσαν επίθεση και στους δημοσιογράφους που κάλυπταν το γεγονός, με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να τραυματιστεί. Μια τρίτη ομάδα κατευθύνθηκε, σύμφωνα με μαρτυρίες, προς το hot spot στο Χαλκειός. Μέχρι αργά το βράδυ και στα τρία αυτά σημεία επικρατούσε ένταση.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, στη διάρκεια των επεισοδίων συνελήφθη ένα μέλος ΜΚΟ στη Σούδα, ενώ μία γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο εξαιτίας της χρήσης χημικών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ