Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ «Η ΑΝΟΙΞΗ»
Οργάνωση και αγώνας για έγκαιρη και πλήρη αποζημίωση

Κάλεσμα στους αγροτοκτηνοτρόφους να πυκνώσουν τις γραμμές των Αγροτικών Συλλόγων, να διεκδικήσουν ουσιαστική στήριξη και έργα υποδομής

Κάλεσμα στους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής να συσπειρωθούν στους Αγροτικούς Συλλόγους και να είναι σε ετοιμότητα να διεκδικήσουν αγωνιστικά έγκαιρες και δίκαιες αποζημιώσεις για τις καταστροφές από τις πλημμύρες, αλλά και την κατασκευή των απαραίτητων έργων υποδομής, απευθύνει, μιλώντας στον «Ριζοσπάστη», ο Απ. Θωμόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων «Η Ανοιξη».

Οπως λέει, «εμείς ξέρουμε πολύ καλά ότι μόνο με τον αγώνα μπορούμε κάτι να πάρουμε. Δεν πιστεύουμε, καθόλου, τα λόγια των τοπικών κυβερνητικών βουλευτών, αλλά και των αρμοδίων της Τοπικής Διοίκησης ότι τάχα θα μεριμνήσουν για μας. Για άλλη μια φορά, ακούστηκαν λόγια συμπόνιας από την κυβέρνηση, την περιφέρεια και τους δήμους, αλλά λύση καμία. Το ίδιο έργο επαναλαμβάνεται, έχουμε χορτάσει από δηλώσεις και υποσχέσεις, όμως το "κακό" έχει γίνει. Οτι μας κοροϊδεύουν έγινε φανερό και στη συνάντηση που είχε η Ομοσπονδία μας με την Αντιπεριφέρεια Τρικάλων.

Στο Νομό Τρικάλων, όπου το αγροτικό εισόδημα αποτελεί μοναδική πηγή βιοπορισμού για χιλιάδες αγροτοκτηνοτρόφους, ήρθαν τώρα οι πλημμύρες να συμπληρώσουν και να ολοκληρώσουν το καταστροφικό έργο της ΚΑΠ της ΕΕ, που εφαρμόζει, με ζήλο και συνέπεια, και η σημερινή κυβέρνηση, στοχεύoντας στη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια, κάτι που συνεπάγεται μαζικό ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Καλούμε τους πληγέντες παραγωγούς και όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους να συσπειρωθούν στους Αγροτικούς Συλλόγους για να διεκδικήσουμε αγωνιστικά την υλοποίηση των αιτημάτων που θέτει η Ομοσπονδίας μας στο υπόμνημα που απέστειλε προς τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στους Δήμoυς Τρικκαίων, Καλαμπάκας, Πύλης, Φαρκαδόνας».

Οπως μας εξηγεί, τα αιτήματα αυτά είναι:

-- Να γίνει άμεσα η καταγραφή όλων των καταστροφών (χωρίς καμιά επιβάρυνση των πληγέντων για τις δηλώσεις) και να δοθούν αποζημιώσεις για το 100%, πράγμα που δεν γίνεται σήμερα από τον ΕΛΓΑ, και πρέπει να αλλάξει γιατί βάζει μια σειρά από εμπόδια και δεν αποζημιώνει πλήρως όλες τις ζημιές, τις αιτίες καταστροφής, και στις περισσότερες περιπτώσεις δίνει ψίχουλα σε σχέση με το μέγεθός τους.

-- Να υπάρξει άμεσα έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες.

-- Να παγώσουν υποχρεώσεις των πληγέντων προς Δημόσιο, τράπεζες, ΟΓΑ, να εξαιρεθούν από χαράτσια όπως ΕΝΦΙΑ κ.τ.λ.

-- Στην περίπτωση πλημμυρών και καταστροφών των καλλιεργειών, έως ότου εκτελεστούν αντιπλημμυρικά έργα, να δίνεται έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες παραγωγούς για το μέγεθος της ζημιάς.

-- Να υπάρξει σχεδιασμός και εκτέλεση όλων των αναγκαίων αντιπλημμυρικών - εγγειοβελτιωτικών και άλλων έργων που θα προλαμβάνουν και θα αντιμετωπίζουν τις πλημμύρες, αλλά και τη λειψυδρία, αποταμιεύοντας και εμπλουτίζοντας τα υδάτινα αποθέματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ