Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις καταστροφικές πλημμύρες

Καλεί την Κομισιόν να πάρει μέτρα για αποζημιώσεις στους πληγέντες και να τοποθετηθεί σχετικά με την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων

MotionTeam

«Οι πλημμύρες που έπληξαν πολλές περιοχές της Ελλάδας οδήγησαν στο θάνατο 4 ανθρώπων και σε τεράστιες υλικές καταστροφές», επισημαίνει ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, σε σχετική Ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τονίζοντας ότι για την έλλειψη αντιπλημμυρικών υποδομών φέρουν την ευθύνη διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις και η πολιτική της ΕΕ.

Η Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Για μια ακόμα φορά, όπως σχεδόν κάθε χρόνο, πολλές περιοχές της Ελλάδας (βλ. Καλαμάτα, Θεσσαλονίκη, Ηπειρος κ.ά.) επλήγησαν από πλημμύρες, με αποτέλεσμα την αύξηση της λίστας των θανάτων κατά 4 νεκρούς από πλημμυρικά φαινόμενα, την καταστροφή μεγάλης έκτασης υποδομών, δρόμων, χώρων εργασίας, καταστημάτων, κατοικιών, αγροτικών καλλιεργειών και ζωικού κεφαλαίου.

Σε καιρούς τεράστιας ανάπτυξης της τεχνολογίας, είναι ψέμα ο ισχυρισμός ότι για όλα ευθύνεται η φύση. Η αιτία είναι πολιτική.

Είναι το γεγονός ότι τα αναγκαία έργα υποδομών όπως αντιπλημμυρικά ή αντισεισμικά μέτρα, που μπορούν να διασφαλίσουν τη ζωή και την περιουσία των λαών, είναι εκτός προτεραιοτήτων της ΕΕ και κατά κανόνα δεν χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ. Επίσης, είναι ενδεικτικό ότι το Ταμείο Αλληλεγγύης αρνείται τη χρηματοδότηση αποζημιώσεων ιδιωτών, δηλαδή κατά βάση των πληγέντων λαϊκών νοικοκυριών.


MotionTeam

Την ώρα που η ΕΕ και οι κυβερνήσεις ταΐζουν δισεκατομμύρια σε τράπεζες, βιομήχανους, εφοπλιστές κ.λπ., από τη βαριά λαϊκή φορολογία, αφήνουν έκθετους σε κινδύνους τους λαούς. Τα ελάχιστα, επιλεκτικά ψίχουλα από ευρωπαϊκά ταμεία κατόπιν εορτής αποτελούν ασπιρίνες κοροϊδίας.

Ερωτάται η Επιτροπή:

-- Ποια μέτρα θα πάρει για την ουσιαστική και εξ ολοκλήρου αποζημίωση όλων των ειδών καταστροφών από τις τελευταίες πλημμύρες στην Ελλάδα και ιδιαίτερα για τα λαϊκά νοικοκυριά και μικρούς επαγγελματίες που επλήγησαν;

-- Ποια είναι η θέση της για την υλοποίηση αντιπλημμυρικών - αντισεισμικών έργων με βάση τις λαϊκές ανάγκες, που έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων;».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ