Κυριακή 11 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκτεταμένες ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες

Εκτεταμένες ζημιές σε χιλιάδες στρέμματα αγροτικών καλλιεργειών - κυρίως με καλαμπόκια, τριφύλλια, αμπέλια - και στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας προκάλεσαν οι πλημμύρες από τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Στο νομό της Λάρισας ιδιαίτερα επλήγησαν χωριά των Δήμων Ελασσόνας, Τυρνάβου, Φαρσάλων και Κιλελέρ, ενώ καταστροφές υπήρξαν και στα παράλια. Στην Ελασσόνα, η νεροποντή έπνιξε την Τσαριτσάνη και το Στεφανόβουνο, όπου πλημμύρισαν σπίτια, χωράφια και αγροκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. Το χωριό Γεράνεια έμεινε δίχως ρεύμα και νερό για αρκετές ώρες, λόγω μη αποκατάστασης βλαβών που είχαν επισημανθεί αρκετές φορές στο παρελθόν από την Τοπική Κοινότητα, τόσο προς το Δήμο όσο και προς τη ΔΕΗ.

Στην περιοχή του Τυρνάβου, η σφοδρή χαλαζόπτωση και ανεμοθύελλα την περασμένη Πέμπτη προκάλεσε μεγάλες καταστροφές, ιδιαίτερα στ' αμπέλια, στο χωριό Δαμάσι, καθώς και στο Αργυροπούλι και τη Λυγαριά, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να μην προλάβουν να τρυγήσουν και κατά συνέπεια να μην έχουν εισόδημα. Με κοινή ανακοίνωσή τους, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και ο Αγροτικός Σύλλογος Δαμασίου ζητούν να γίνει άμεσα εκτίμηση της ζημιάς από τον ΕΛΓΑ, να δοθούν έγκαιρες αποζημιώσεις για το 100% της ζημιάς τόσο στην παραγωγή όσο και στο φυτικό κεφάλαιο. Στα Τρίκαλα, όπου για μια ακόμα φορά υπερχείλισε ο Πηνειός, ιδιαίτερα επλήγησαν τα χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας, (Φαρκαδόνα, Ζάρκο, Παναγίτσα, Πηνειάδα, Κρήνη, Οιχαλία, Κεραμίδι), καθώς και τα χωριά Ρίζωμα, Διαλεκτό, Παραπόταμος, Βαλομάνδρι, Φωτάδα κ.ά. του Δήμου Τρικκαίων, ενώ από κατολισθήσεις που έγιναν στα ορεινά του νομού, υπήρξαν δυσκολίες στη συγκοινωνία προς και από αρκετά χωριά.

Σε αγωνιστική ετοιμότητα, για να διεκδικήσουν δίκαιες και άμεσες αποζημιώσεις για την καταστροφή της σοδειάς τους, καλεί τους σταφιδοπαραγωγούς της Ηλείας η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαμαρτυρία για τις νέες καταστροφές στις καλλιέργειες(2019-06-05 00:00:00.0)
Μεγάλες ζημιές από το χαλάζι στη Θεσσαλία(2016-06-30 00:00:00.0)
Μετά την ανομβρία «χτύπησε» το χαλάζι(2001-05-29 00:00:00.0)
Βιβλικές καταστροφές καλλιεργειών(2000-06-10 00:00:00.0)
Καταστροφή από χαλάζι στο θεσσαλικό κάμπο(1999-08-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ