Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
Προεδρικό Διάταγμα με αλλαγές στο Γυμνάσιο

Σε νέο Προεδρικό Διάταγμα για το πλαίσιο λειτουργίας των Γυμνασίων προχωρά το υπουργείο Παιδείας, όπου παρουσιάζει τις 8 αλλαγές στις οποίες θα προχωρήσει. Μεταξύ άλλων προαναγγέλλει «ελάφρυνση» του προγράμματος του Γυμνασίου κατά τρεις ώρες, που μπορούν, σύμφωνα με το υπουργείο, να αξιοποιηθούν για «προγράμματα πολιτιστικά, περιβαλλοντικά, αγωγής υγείας και σταδιοδρομίας, ενισχυτική διδασκαλία ή ομίλους ενδιαφερόντων» ή για συνεδριάσεις και συζητήσεις των εκπαιδευτικών. Σημειώνεται πως η «ελάφρυνση» αυτή έρχεται μετά από τις περικοπές σε βασικά μαθήματα, όπως φιλολογικά και φυσικές επιστήμες και, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, εξοικονομεί έτσι 2.277 καθηγητές.

Από φέτος, τα μαθήματα στο Γυμνάσιο εκτείνονται έως τις 31 Μάη και οι εξετάσεις στο τέλος της χρονιάς θα γίνονται σε Νεοελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσική, Ιστορία. Ο διδακτικός χρόνος θα χωρίζεται σε τετράμηνα αντί για τρίμηνα. Ξεκινά πιλοτικά η περιγραφική αξιολόγηση σε πειραματικά και άλλα σχολεία, στα οποία, όπως διευκρινίζεται, θα συνοδεύει την αριθμητική αξιολόγηση. Οι λεγόμενες Βιωματικές Δράσεις και οι Συνθετικές Εργασίες, που ήταν ξεχωριστό μάθημα, εντάσσονται ως τρόπος εργασίας στο πλαίσιο συγκεκριμένων γνωστικών αντικειμένων. Θεσπίζεται για τη Γ' τάξη του Γυμνασίου η «Ημέρα Επαγγελματικού Προσανατολισμού» για τις «εναλλακτικές επιλογές εκπαίδευσης που προσφέρονται μετά το Γυμνάσιο» και σχετικές βιωματικές δραστηριότητες για τους μαθητές και τις μαθήτριες. Σύμφωνα με το υπουργείο, θα σταλούν στα σχολεία γραπτές αναλυτικές οδηγίες διαχείρισης της διδακτέας ύλης ανά γνωστικό αντικείμενο, ενώ εντός του Σεπτέμβρη προγραμματίζεται ενημέρωση των σχολικών συμβούλων όλων των ειδικοτήτων σχετικά με τον εξορθολογισμό της ύλης αλλά και τις άλλες αλλαγές.

Το υπουργείο εξαγγέλλει ενισχυτική εκπαίδευση το δεύτερο δεκαήμερο του Ιούνη, για όσους δεν προαχθούν σε κάποιο μάθημα και επαναληπτική εξέτασή τους το τρίτο δεκαήμερο του Ιούνη.

  • Τις προσλήψεις 740 αναπληρωτών φιλολόγων, μαθηματικών, φυσικών, χημικών και βιολόγων ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Οπως ενημερώνει, θα ακολουθήσουν οι επόμενες φάσεις προσλήψεων όλων των ειδικοτήτων στη Γενική και Ειδική Εκπαίδευση, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου και εξέτασης των ενστάσεων από το ΑΣΕΠ.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Από φέτος οι αλλαγές στο Γυμνάσιο(2016-09-10 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση βαφτίζει το κρέας ψάρι(2016-06-11 00:00:00.0)
Δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας(2012-12-04 00:00:00.0)
Ξεκίνησε ο εξεταστικός μαραθώνιος(2000-05-26 00:00:00.0)
Μέχρι 12 Μάη οι αιτήσεις στα ΠΕΚ(1998-04-29 00:00:00.0)
Τα Αμερικανάκια στον μαυροπίνακα(1997-03-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ