Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
42ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Από σήμερα σε μεγάλες πόλεις και πρωτεύουσες νομών

Από σήμερα μέχρι και την Κυριακή πραγματοποιείται ένα ακόμα τριήμερο κορύφωσης του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» σε μια σειρά νομούς της χώρας. Οι εκδηλώσεις μεταφέρουν σε δεκάδες πόλεις το σύνθημα «Αγώνας, Γνώση, Τόλμη, Αντοχή! "Να προχωράς κι εσύ, καθώς προβαίνει μπρος η Ιστορία" (Ναζίμ Χικμέτ)», ενώ προχωρούν οι προετοιμασίες και για το κεντρικό τριήμερο κορύφωσης του Φεστιβάλ στην Αθήνα, στις 22, 23 και 24 Σεπτέμβρη, στο πάρκο «Τρίτση» στο Ιλιον.

Αυτές τις μέρες είναι προγραμματισμένες οι παρακάτω εκδηλώσεις:

  • Σήμερα, Παρασκευή

Καβάλα, στο πάρκο Φαλήρου. Ομιλητής: Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος της Ιδεολογικής Επιτροπής και του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ. Ακόμα: Συναυλία με τους 4 Seasons, αφιέρωμα στο ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι της δεκαετίας του '40, συναυλία με τους Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Γιοκαρίνη, Νίκο Ζιώγαλα.

Σέρρες, στο στρατόπεδο «Παπαλουκά». Ομιλητής: Χρήστος Κυγιάκης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας. Ακόμα: Βιβλιοπαρουσίαση «Πολεμώντας για τη λευτεριά», μουσικό αφιέρωμα στα «Μακρονησιώτικα» του Γ. Ρίτσου, συναυλίες με τους «Datsoon» και τους «Εραστές της Μουσικής».

  • Διήμερο σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο

Χανιά, στις 7 μ.μ., στο πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών. Σήμερα, Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη, θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακόμα, στο πρόγραμμα της Παρασκευής: Παραδοσιακοί χοροί με τους συλλόγους «Πελασγοί» και Λαογραφικός Σύλλογος, παρουσίαση μαθητικής δημιουργίας, ροκ συναυλία με τους «Inoblivion», κατασκευή μάσκας και αφήγηση διαδραστικού παραμυθιού στον Παιδότοπο, αφιέρωμα με τίτλο «Ο πόλεμός τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους» με τους Τ. Ψαλλιδάκη, Β. Ντοκάκη, Δ. Τσούρτο, Χ. Βασιάδη, κρητικό γλέντι με τον Ψαρογιώργη και τους Γιάννη Παπατζανή και Γιάννη Πολυχρονάκη. Ανάλογα πλούσιο είναι το πρόγραμμα και αύριο Σάββατο.

  • Αύριο, Σάββατο

Κομοτηνή, στην Παλαιά Νομική. Ομιλητής: Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. Ακόμα: Συναυλία με τους Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Γιοκαρίνη, Νίκο Ζιώγαλα, Μανώλη Φάμελλο κ.ά.

Αλεξανδρούπολη, στις 7.30 μ.μ., στο Πάρκο Ακαδημίας. Ομιλητής: Θοδωρής Χιώνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Καρδίτσα, στις 8 μ.μ., στο Παυσίλυπο. Ομιλητής: Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.

Τρίκαλα, στις 8.15 μ.μ., στο Πάρκο Ματσόπουλου. Ομιλητής: Γιώργος Λαμπρούλης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας και βουλευτής του ΚΚΕ. Ακόμα: Συναυλία με τον Στέλιο Μαγαλιό και τους Sober on Tuxedos κ.ά.

Αγρίνιο, στις 8 μ.μ., στο Παπαστράτειο Γυμνάσιο. Ομιλητής: Θανάσης Τζίμας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακόμα: Συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση κ.ά.

Λαμία, στις 7 μ.μ., στο πάρκο Τσαλτάκη. Ομιλητής: Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας Περιοχής Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ.

Πύργος, στο πάρκο Κούβελου. Ομιλήτρια: Κωνσταντίνα Τσιουπρά, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Ακόμα: Λαϊκό γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη κ.ά.

Τρίπολη, στην πλατεία Πετρινού. Ομιλητής: Νίκος Λάπας, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Αργος, στον πεζόδρομο Δικαστηρίων. Ομιλητής: Νίκος Κουτουμάνος, Γραμματέας Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

Κόρινθος, στην Παραλία - Φλοίσβος. Ομιλητής: Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πύλος, προφεστιβαλική εκδήλωση στην πλατεία Τριών Ναυάρχων.

Καρλόβασι Σάμου, στις 7 μ.μ., στην Πορφυριάδα Σχολή. Ομιλητής: Παναγιώτης Μεντρέκας, μέλος της Επιτροπής Αιγαίου του ΚΚΕ. Ακόμα: Συζήτηση με θέμα «Μετά το πτυχίο τι;» με τον Νίκο Παπαλεξίου, καθηγητή στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ.ά.

Σαλαμίνα, στις 7 μ.μ., προφεστιβαλική εκδήλωση στην πλατεία Ηρώων (Αγάλματα), με συναυλίες και άλλες δραστηριότητες.

  • Κυριακή 11 Σεπτέμβρη

Ζάκυνθος, στην πλατεία Σολωμού. Ομιλητής: Θανάσης Σγούρος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Κέρκυρα, στην Ανω Πλατεία. Ομιλήτρια: Ζωή Χαχάμη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Ακόμα: Συναυλία με τους «Imam Baildi» κ.ά.

Ρέθυμνο, στην πλατεία Μικρασιατών. Ομιλητής: Γιάννης Χριστοφοράκης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ