Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Εντείνονται οι προετοιμασίες στη Θεσσαλονίκη

Πλούσια δράση αναπτύσσουν σωματεία, φορείς του κινήματος και Λαϊκές Επιτροπές στη Θεσσαλονίκη, ενόψει του αυριανού συλλαλητηρίου για τη ΔΕΘ. Ενδεικτικά, σήμερα Παρασκευή:

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων οργανώνει σύσκεψη με εργαζόμενους από επιχειρήσεις Ανακύκλωσης. Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού καλεί σε σύσκεψη ξενοδοχοϋπαλλήλων. Οι Λαϊκές Επιτροπές της Θεσσαλονίκης συνεχίζουν τις πικετοφορίες στις 7 μ.μ., από Καλαμαριά (πεζόδρομο), Πολίχνη (πλατεία Δημαρχείου), Συκιές (γραφεία ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ), Εύοσμο (πλατεία), Μενεμένη (πλατεία), Κορδελιό (γραφεία ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ), Σταυρούπολη (συμβολή Μπουμπουλίνας - Μακρυγιάννη). Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ καλεί στις 8 μ.μ. (Εγνατίας 6 - 1ος όροφος), σε σύσκεψη - συζήτηση με ομιλητή τον Μπάμπη Μαυροθαλασσίτη, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας.

Αύριο Σάββατο: Η Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ οργανώνει κλαδική σύσκεψη. Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων οργανώνει πανεξόρμηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Για την ίδια μέρα έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 3.30 μ.μ. έως τις 8.30 μ.μ. και καλεί σε προσυγκέντρωση στις 5.30 μ.μ., στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αριστοτέλους. Κάλεσμα στη στάση εργασίας απευθύνει και το Σωματείο των Εργαζομένων στα καταστήματα του «Μαρινόπουλου» στη Β. Ελλάδα.

Συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΜΕ θα συμμετέχουν σήμερα στις εξής περιοδείες: Ο Νίκος Παπαγεωργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, στα ξενοδοχεία «The MET Hotel» και «Porto Palace». Ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, σε εργοτάξια του Μετρό.

Ο Θανάσης Γκόγκος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, και ο Γιάννης Κομνηνός, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το πρωί στις αποθήκες του «Μαρινόπουλου» και στο κατάστημα Ευκαρπίας και το απόγευμα στα σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης» και στο εμπορικό κέντρο «ONE SALONICA».

Ο Παναγιώτης Κατάρας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου, σε ΜΕΛ, ΧΑΡΤΕΛ, MONDI SCA - PACKING και «Χατζόπουλο». Το απόγευμα θα μιλήσει σε σύσκεψη της Ομοσπονδίας με τα σωματεία του κλάδου. Η Βέτα Πανουτσάκου, πρόεδρος Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ), στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη και στις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Τέλος, η οργανωμένη μετακίνηση στη Θεσσαλονίκη από Εργατικά Κέντρα και τοπικές Γραμματείες από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας θα γίνει ως εξής: Λάρισα, 2.30 μ.μ., μπροστά από το Τεχνικό Επιμελητήριο. Κατερίνη, 4 μ.μ., από την κεντρική πλατεία. Σέρρες, 4 μ.μ., από την πρώην Νομαρχία. Κιλκίς, 3.30 μ.μ., από πλατεία Ειρήνης. Εδεσσα, 4 μ.μ., από την πλατεία Ελευθερίας. Σκύδρα - Μαυροβούνι, 4.15 μ.μ. Γιαννιτσά (Εγνατία), 4.45 μ.μ. Βέροια, 4 μ.μ., από πλατεία Ωρολογίου.

Νάουσα, 4 μ.μ., από το Εργατικό Κέντρο. Καβάλα, 2.30 μ.μ., από το Δημοτικό Κήπο. Δράμα, 2.30 μ.μ., από την κεντρική πλατεία. Ξάνθη, 2 μ.μ., από την πλατεία Ελευθερίας. Κοζάνη, 3 μ.μ., από την κεντρική πλατεία. Πτολεμαΐδα, στις 3 μ.μ., από το Δημαρχείο. Φλώρινα, 3 μ.μ., από ΚΤΕΛ. Γρεβενά, 3 μ.μ., από πλατεία Λαχαναγοράς. Καστοριά, 2 μ.μ., από του «Μασούτη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ