Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ
Συνεχίζονται τα παζάρια...

Συνεχίζονται οι επαφές και τα «παζάρια» μεταξύ παλιών και νέων καναλαρχών. Σε αυτό το πλαίσιο, πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας κάνουν λόγο για «συναντήσεις σε θετικό κλίμα» μεταξύ Χρ. Καλογρίτσα και Δ. Κοντομηνά, με σκοπό τη συνεργασία τους, αφού ο πρώτος διαθέτει τηλεοπτική άδεια και ο άλλος τηλεοπτικό σταθμό. Επαφές του νεοεισερχόμενου στο χώρο της τηλεόρασης Χρ. Καλογρίτσα αναφέρονται και με τους άλλους ιδιοκτήτες καναλιών που δεν εξασφάλισαν άδεια, την πλευρά Βαρδινογιάννη (STAR) και Βρυώνη (Ε-TV), δίχως όμως, όπως λέγεται, αυτές να δείχνουν ότι μπορεί να καταλήξουν σε συνεργασία.

Σε κάθε περίπτωση, τα παζάρια αναμένεται να κορυφωθούν μέσα στους τρεις μήνες που απομένουν, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διορία, για τη σύσταση του περιβόητου «νέου» τηλεοπτικού τοπίου, κι ενώ θολό αφήνει η κυβέρνηση το ζήτημα των περιφερειακών και θεματικών αδειών...

Στο μεταξύ, δεκτό έγινε από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρ. Λάλη το αίτημα του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA να του χορηγηθούν λόγω έννομου συμφέροντος οι κασέτες από τις κάμερες ασφαλείας που κατέγραφαν επί 66 ώρες όσα έγιναν κατά τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών.

Η εισαγγελέας, κάνοντας δεκτό το αίτημα, δίνει εντολή στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, αλλά και στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να μην καταστραφεί το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας (θα έπρεπε να γίνει μέχρι την Παρασκευή) και να παραδοθεί άμεσα στον τηλεοπτικό σταθμό λόγω έννομου συμφέροντος.

Επιπρόσθετα, ο τηλεοπτικός σταθμός προσέφυγε και στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ζητώντας επίσης το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας για να λάβει γνώση όλων όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών με στόχο «να θεμελιώσει την αντισυμβατική συμπεριφορά της εταιρείας του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη», την οποία ο σταθμός έχει ήδη καταγγείλει στα αρμόδια όργανα, ζητώντας να αποβληθεί από το διαγωνισμό ως πρώτη επιλαχούσα και να ακυρωθεί εξ αυτού του λόγου όλη η δημοπρασία.

Την ίδια ώρα, αντανακλώντας και τα επιχειρηματικά παζάρια, συνεχίζεται και η αντιπαράθεση μεταξύ των αστικών κομμάτων γύρω από το θέμα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, ερωτηθείς σχετικά, υποστήριξε: «Εχει σηκωθεί βοή στην κοινωνία για το θέμα του πόθεν έσχες των υποψηφίων για τις τηλεοπτικές άδειες. Βοή, που υπογραμμίστηκε από την δημόσια καταγγελία ανώτατου κυβερνητικού στελέχους που έκανε λόγο για "μαύρα χρήματα"».

Παρέπεμψε και στις σχετικές Ερωτήσεις που κατέθεσε η ΝΔ στη Βουλή, ενώ συμπλήρωσε ότι «υπάρχει μια διαδικασία ελέγχου, ασαφής κατά την άποψή μας, σύμφωνα με την οποία όσοι συμμετείχαν οφείλουν να καταθέσουν τα πόθεν έσχες τους. Εμείς αυτό το οποίο ζητάμε, όπως ζητούν όλοι οι Ελληνες, είναι, μέσα στην ημέρα, αφού κατατεθούν, όλα αυτά τα στοιχεία να δημοσιοποιηθούν».

Η δε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Real», είπε για το ίδιο θέμα: «Δεν καταλαβαίνω τι είδους εξυγίανση είναι αυτή. Οταν δεν υπήρχε κανένα ποιοτικό κριτήριο. Το μόνο κριτήριο που τέθηκε είναι ότι όποιος έχει γερό πορτοφόλι και μάλιστα ανεξαρτήτου προέλευσης, μπορεί να πάρει και ένα κανάλι».

Εβαλε, επίσης, ζήτημα «γιατί υπήρξε τόση βιασύνη και δεν περίμεναν την απόφαση του ΣτΕ; Μήπως τελικά το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να αποκτήσουν ένα δικό τους κανάλι και γρήγορα; Και ταυτόχρονα να κάνουν και ένα σόου στη ΔΕΘ ότι εισέπραξαν κάποια χρήματα που θα δώσουν δήθεν στους φτωχούς που αυτοί δημιούργησαν;».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζεται το επιχειρηματικό παζάρι...(7/9/2016)
Ανεβαίνουν οι τόνοι για το μοίρασμα της πίτας(25/8/2016)
Τηλεοπτική τρομοκρατία(15/3/2007)
Εκλογές χωρίς... άδειες(14/1/2004)
Απορρίπτονται λόγω «πόθεν έσχες»(22/3/2002)
Είκοσι εκατ. για "ροζ" παραβιάσεις(20/11/1996)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org