Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Νέοι βομβαρδισμοί ανεβάζουν την ένταση

ΝΤΟΝΕΤΣΚ.--

Επιδεινώνεται και πάλι η κατάσταση στην Ανατολική Ουκρανία, ειδικά στην αυτοαποκαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, καθώς ο ουκρανικός στρατός, με τη στήριξη των εθνικιστικών ταγμάτων, βομβάρδισε και πάλι την περιοχή, παρά την κατάπαυση του πυρός που υποτίθεται συμφωνήθηκε την 1η Σεπτέμβρη και με βάση τη λεγόμενη συμφωνία εκεχειρίας του Μινσκ του Φλεβάρη του 2015, που ποτέ δεν εφαρμόστηκε. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν οι πολιτοφυλακές, έγιναν 102 χτυπήματα στα περίχωρα του Ντονέτσκ, με όλμους και βλήματα διαφόρων διαμετρημάτων, ενώ καταγγέλλεται ότι τις τελευταίες μέρες αυξάνεται ο στρατιωτικός εξοπλισμός στη γραμμή της αντιπαράθεσης. Οι υλικές ζημιές είναι μεγάλες ενώ χτυπήθηκαν και ορυχεία που υπάρχουν στην περιοχή, χωρίς να αναφερθούν ανθρώπινα θύματα. Ταυτόχρονα, ο ουκρανικός στρατός κάνει λόγο για έναν τραυματία στρατιώτη από πυρά πολιτοφυλάκων, ενώ αναφέρει και μάχες στη Μαριούπολη.

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, μεγαλοβιομήχανος Πέτρο Ποροσένκο, δήλωσε ότι στόχος παραμένει η είσοδος της χώρας στο ΝΑΤΟ, με τη χαρακτηριστική έκφραση ότι «αυτή η πορεία είναι ακλόνητη όπως ο Πολικός Αστέρας στον ουρανό», και περηφανεύτηκε για την ακόμα πιο στενή συνεργασία με την ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια.

Ταυτόχρονα, η Ρωσία, μετά την καταγγελία τον προηγούμενο μήνα για διείσδυση δολιοφθορέων στην Κριμαία, η οποία έχει ενσωματωθεί σε αυτήν, συνεχίζει τις στρατιωτικές ασκήσεις στην ευρύτερη περιοχή και εντείνει την ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org